Над 2 400 лв. дариха ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий в Смолян за лечението на Дани

Над 2 400 лв. дариха ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий в Смолян за лечението на Дани

2 455 лв. събраха учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смолян от организирания благотворителен Великденски базар. Средствата бяха дарени на Даниела Ангелова Йорданова, с вяра и надежда, че успешно ще премине през това изпитание и ще пребори болестта, съобщиха от учебното заведение.

17-годишното момиче от Смолян вече 10 години се бори с остра лимфобластна левкимия и се нуждае от средства за извършване на трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина. За щастие има член от семейството, който е на 100 % съвместим с Дани, но е необходима голяма парична сума, която е непосилна за семейството й.

Припомняме, че в навечерието на светлото Възкресение Христово в СУ „Св. св. Кирил и Методий", град Смолян се проведе благотворителен Великденски базар. В прекрасната инициатива се включиха ученици от всички класове. Децата предлагаха домашно приготвени лакомства, козунак, великденски курабийки, напитки и други, както и ръчно изработена великденска украса.

„В навечерието на светлите празник Великден нека не забравяме, че доброто, съпричастността и любовта към ближния са основните ценности, върху които се гради нашето общество!“, споделиха ученици и учители от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смолян.

Вирни се горе