Над 155 км пътни участъци ще бъдат ремонтирани в област Смолян през 2022г.

Над  155 км пътни участъци ще бъдат ремонтирани в област Смолян през 2022г.

АПИ планира да извърши основен и текущ ремонт на 155 километра републикански пътища в област Смолян, два пъти повече от област Пазарджик и над три пъти повече от област Кърджали. След години чакане ще има основен ремонт на третокласните пътища Девин – Доспат, Смолян – Рудозем през вр. Средногорец и Смолян – Арда.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

На работна среща с министър Караджов от Агенция „Пътна инфраструктура“ представиха по области участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 г. На картата виждате в червено пътищата по които ще бъдат извършени ремонтни дейности през настоящата година.

В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.

Картите с определените трасета по области са публикувани на страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

Вирни се горе