Над 100 състезатели участваха в състезанието за планинско бягане и крос-кънтри в Чепеларе

 Над 100 състезатели участваха в състезанието за планинско бягане и крос-кънтри в Чепеларе

Състезание по планинско бягане и крос кънтри колоездене ще се проведе в ЧепелареСъстезание по планинско бягане и крос кънтри колоездене ще се проведе в Чепеларе

Общо 106 колоездачи и бегачи от цялата страна се включиха в проведеното се вчера състезание за планинско бягане и крос-кънтри Чепеларски търкала в Чепеларе, съобщиха организаторите. Победители в колоезденето са Христина Козарева от клуб „Одрински”-Габрово при жените и Васил Василев от клуб ”Илчов баир”- Шумен. Лидери в класирането при бягането са Моника Филипова при жените и Андрей Гридин – Winter.bg при мъжете, предаде Дарик.

73 колоездачи и 33 бегачи се състезаваха по маршрут с обща дължина 79.5 км. и положителна денивелация от 2990м. Трасето включва 4 различни по трудност и дължина кръга. Състезанието премина много добре, а успеваемоста е много добра – 80%, твърдят организаторите.

Идеята е това състезание да се превърне в ежегодно спортно събитие, вписващо се в кампанията за възраждане на Родопите като лятна дестинация „Община Чепеларе- зеленото сърце на Родопите”, коментират още организаторите.

Вирни се горе