Над 10 процента е ръстът на резервации и записвания за ски сезона в Пампорово

Над 10 процента е ръстът на резервации и записвания за ски сезона в Пампорово

Над 10 процента е ръстът на резервациите и записванията за зимния сезон в Пампорово, съобщи за БТА Татяна Маринова, маркетинг директор в „Пампорово“ АД.

Първите чартърни полети с британски туристи се планира да пристигнат на 17 декември. Хотелите на дружеството отварят от началото на декември, а датата за начало на ски сезона ще зависи от метеорологичните условия – достатъчно сняг или минусови температури, които да позволят включване на съоръженията за изкуствено заснежаване.

Ръст се отбелязва както при британските пазари, така и при българските и балкански туристи, сравнено с данните от миналогодишния зимен сезон. Наблюдава се и повишен интерес по отношение на организирани фирмени събития и новогодишни партита, което е част от съживяването на туристическия пазар след пандемичните години, според хотелиери. Курортът посреща първите за зимния сезон туристи още в началото на декември, а около 8 декември се очертава висока заетост на хотелите с празнуващи групи студенти.

До 30 ноември продължава продажбата на лифт карти за ски сезона на миналогодишните цени, уточняват от „Пампорово“ АД. Промоционалният период остава в сила както за сезонни и сезонни карти за делнични дни, така и за новата карта Select, която е с отворени дни за ползване в рамките на целия сезон. До края на ноември дневната карта остава 75 лв. за възрастни, 45 лв. - за деца, 59 лв. - за младежи и скиори над 65 години. Новите цени на лифт картите за ски сезона се очаква да бъдат оповестени през декември.

Вирни се горе