Над 1,3 млн. обслужени клиенти за три години успешна дейност на Центъра за връзка с клиенти на EVN Bulgaria

Над 1,3 млн. обслужени клиенти за три години успешна дейност на Центъра за връзка с клиенти на EVN Bulgaria

Сътрудниците в модерния телефонен център дават съвет до 20-та секунда за повече от 82% от потърсилите помощ по въпроси за електрозахранването в Югоизточна България и за топлоснабдяване в Пловдив и Асеновград.

Над 1,3 млн. обаждания от клиенти е обслужил Центърът за връзка с клиенти на EVN Bulgaria за трите години от своето създаване. Модерният телефонен център бе открит официално през 2007 г. За това време до днес качеството на обслужване на клиентите и бързината на приемане на обажданията е значително повишена. Днес над 82% от потърсилите помощ или съвет по телефона са осъществили контакт със сътрудник на компанията до 20-та секунда.

Също така тенденцията за обслужване по електронната поща на дружеството – info@evn.bg – показва удовлетвореност на услугата и увеличение на показателите, като само от началото на 2010 г. над 13 000 клиенти са осъществили директен контакт с дружеството и са получили отговор по имейл.

Допълнително около 650 000 клиенти годишно ползват възможността за автоматична телефонна проверка на сметка, а над 3 млн. проверки са извършени през интернет страницата на EVN Bulgaria (www.evn.bg) от началото на 2010 г. Средно на месец 270 000 клиенти проверяват стойнoстта на фактурата си бързо и лесно он-лайн.

Центърът за връзки с клиенти на EVN Bulgaria беше официално открит на 5 декември 2007 г. Той е оборудван със съвременна техника и модерен софтуер, които позволяват да се предоставя бърза и точна информация на всеки клиент, благодарение на специално обучените сътрудниците в отдела. Те са квалифицирани в своята работа специалисти, на разположение за консултации и в помощ на клиентите от Югоизточна България всеки един момент от денонощието.

Като част от своята  дейност Центърът за връзки с клиенти на дружеството реализира и редица информационни и образователни проекти като “Енергиен офис на колела” и “Енергийна ефективност в училищата”.

Освен да предоставя информация Центърът за връзка с клиенти на EVN Bulgaria търси активно и мнението на клиентите чрез регулярно провеждане на  проучвания и анализи на клиентската удовлетвореност.

В услуга на клиентите са предоставени национални денонощни телефонни номера: 0700 1 7777 – телефон за обща информация и услуги, експертна консултация, съвети за енергийна ефективност и др. 0700 1 0007 – телефон за сигнали за аварии и липса на захранване; 0700 1 0207 – номер за автоматична проверка на фактури (въвежда се ИТН). Цената на всички обаждания е на стойността на един градски разговор за абонати на Виваком за цялата територия на страната.

Вирни се горе