Началникът неонатологично отделение в МБАЛ - Смолян, д-р Юлия Кисимова: Набрахме бърза скорост с новородените - 23 бебета за 19 дни

Началникът неонатологично отделение в МБАЛ - Смолян, д-р Юлия Кисимова: Набрахме бърза скорост с новородените - 23 бебета за 19 дни

Набрахме бърза скорост с новородените през тази година - за 19 дни 23 бебета, похвали се началникът на Неонатологично отделение д-р Юлия Кисимова. В навечерието на професионалния празник на родилната помощ 21 януари, тя с гордост посочи, че всички креватчета в отделението са запълнени.

"Последното бебе се роди вчера. Имаме дни, когато се раждат по две, по три дечица. Най-хубавото е, че все по-често се раждат втори и трети деца в семействата", каза още д-р Кисимова. Тя добави, че много се радва на семействата, които са решили да не останат само с едно дете.

"Как съжалявам, че не сключихме "сделка" с кмета Мелемов, всички бебета, които са втори в семействата, да получат награди от Община Смолян. Ако продължим така с тази скорост, смятам да започнем преговори с общината", пошегува се д-р Кисимова.

За работещите в Неонатологичното и Родилно отделение предстои да посрещнат един невероятен Бабинден. "Заедно ще отпразнуваме празника, защото и миналата година приключихме добре - всички бебета са живи и здрави. Пожелаваме си тази година - хем да бъдат много новородените, хем да са живи, здрави и много красиви", посочи началникът на Неонатологично отделение.

През изминалата година в смолянската болница са се родили 253 бебета.

Вирни се горе