"НА КАФЕ С НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ" е новата инициатива на млади изследователи от Смолян

"НА КАФЕ С НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ" е новата инициатива на млади изследователи от Смолян

“Планетата не се нуждае от голям брой „успешни хора”. Планетата отчаяно се нуждае от миротворци, лечители, реставратори, разказвачи и любящи от всякакъв тип. Тя се нуждае от хора, редом с които е хубаво да се живее. Планетата се нуждае от хора с морал, които да направят света жив и хуманен. А тези качества нямат нищо общо с "успеха” като такъв, какъвто той се определя в нашето общество. Далай Лама

“НА КАФЕ С НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ” е новата инициатива на сдружение“ Млади изследователи за младежко развитие“, където всеки понеделник през Февруари младежите ще имат възможност в една по-неформална обстановка да проведат разговор с депутатите от област Смолян.

Младежите от организацията искрено благодарят на г-н Садъков, г-жа Янкова, д-р Събев и д-р Дариткова за тяхната радушност и готовност да проведат едни интересни срещи с младите доброволци. Целта е да се достигне до младите, които имат нужда от вдъхновение, за да продължават да правят малките крачки до целта. Народните представители ще споделят своите знания и опит от техния житейски и професионален път. Смолян се нуждае от добрия пример за подражание на младите. По време на събитието ще се разкажат техните истории на успеха и предизвикателствата, пред които са били изправени. Депутатите ще споделят повече за мечтите и стремежите им в младежка възраст, възможностите за реализация, които са имали, както и изборите, пред които са били изправени и които са взели.

Областният управител Недялко Славов и заместник-кметът Марин Захариев наскоро също посетиха младежите от Сдружение „Млади изследователи за младежко развитие„ („Young Improvers for Youth Development – YIYD“), чиито център се помещава в сградата на Община Смолян.

В младежката организация се обединяват покрай идеята да изградят едно по-приобщаващо за младите общество, така също подкрепят младежи в затруднено положение, за да се включат към тях, защото е важно да се търси заедно отговор на предизвикателствата пред смолянската местна общност.

Сдружение е неправителствена организация, спомагаща развитието на младите хора, извършваща различни обществени дейности с благотворителна, образователна и други цели за израстването на младите хора, като мислещи, отговорни граждани, преследващи мечтите си.

„Ние всячески се стремим да засилим солидарността между младите, като същевременно и се стремим към изграждането на общност на споделена отговорност и взаимна подкрепа. Защото наш приоритет е младежкото включване и овластяване и ние вярваме, че младите хора са не само бъдещето, но и настоящето и заедно с властимащите, можем да станем равноправни партньори при изработване на младежки политики, особено тези засягащи област Смолян.“ -споделят организаторите на събитието.

Смятаме, че на младежите от Смолян, пък и в България им е писнало от посредственост и това, че не са ангажирани в стойностни дейности. Приятелската атмосфера, ентусиазма и най-вече тяхната вътрешна мотивация да помагат на другите са ключови за това да се събират всеки ден в младежкото пространство на организацията.

„Аз искрено ще се радвам в бъдеще да бъдем припознати като част от образователната общност на Смолян, включваща всички образователни и държавни институции заедно на всички нива, които работят за преодоляване на дефицитите, защото искаме младите хора да заемат своето достойно място в обществото.“ -още каза г-н Кехайов.

Вирни се горе