На 7 септември ще се проведе съборът на боба с наденицата в с. Житница

На 7 септември ще се проведе съборът на боба с наденицата в с. Житница

Съборът на боба с наденицата наближава. Житненци и Смилянци упорито се подготвят. Канят всеки любител на българските традиционни гозби да се присъедини към тях на 7 септември. Събитието ще събере гости от цялата страна и ще ги обедини около една трапеза, подготвена в духа на българските традиции. Локацията е село Житница, в района на конна база Тракиец.

https://www.youtube.com/watch?v=vo5dSa6M9Ic

Водещ на програмата ще бъде един от любимците на много българи – Георги Мамалев, който ще се включи и със специална комедийна програма. За доброто настроение ще допринесат Деси Добрева и „Лудо Младо Бенд“, „100 каба гайди“ и танцовите ансамбли на с. Житница и с. Смилян, както и духов оркестър „Виво Монтана“.

Любителите на традиционното ястие ще имат възможност да опитат както автентична рецепта, така и по-модерни интерпретации, представени лично от шеф Андре Токев. Побратимяването на двете села стана факт на 15 юли, след подписването на сътрудничество от кметовете на Житница и Смилян – Цецка Йотова и Чавдар Червенков.

Кампанията се осъществява по инициатива на „Деликатес Житница“ и цели да припомни на всички, че колкото и да сме различни, винаги има едни общи ценности, които ни обединяват – като традиционните български вкусове и рецепти.

Вирни се горе