На 5 и 6 май Баните празнуват празника на общината и минералната вода

  На 5 и 6 май Баните празнуват празника на общината и минералната вода

На 5 май, неделя община Баните ще отбележи празника на общината и минералната вода. Празника се чества от 50-те години на миналия век. Той се чества всяка година на 5 и 6 май, независимо кой ден от седмицата е.

Празника ще започне в 12:00 часа с откриването на новия площад в центъра на село Баните, който ще носи името „Шести май“.

В първия ден с концерти ще се изявят народния певец Николай Славеев, Ансамбъл „Българе“, фолклорната изпълнителка Цветелина, духов оркестър „Виво Монтана ” с ръководител Пламен Крумов. Празничен поздрав ще отправят и самодейните състави от община Баните. На сцената в центъра на курортното село от 18:00 часа ще се проведе дефиле с автентични носии от община Баните и носии на Кралство Мароко. Празничната програма в първия ден ще приключи в 21:00 часа с тържествена заря – проверка с участието на 101 Алпийски полк Смолян, предаде БНР.

На 6 май – Гергьовден празника продължава с концерт на Савка Сариева и Румен Родопски. Народно веселие ще продължи с оркестър „Виевска фолк група” и фолклорната изпълнителка Ангелина Милева.

Вирни се горе