На 4 юли излизат резултатите от второто класиране на седмокласниците

На 4 юли излизат резултатите от второто класиране на седмокласниците

В понеделник – 1 юли, изтече срокът за записване на учениците, приети на първи етап на класиране след 7 клас в профилирани и професионални паралелки. От общо 359 седмокласници, подали заявления в Смолянска област, при първото класиране са приети 324.

Резултатите от второто класиране ще бъдат обявени на 4 юли едновременно в цялата страна. Учениците ще могат да проверят своето класиране на сайта на МОН, на адрес: http://7klas.mon.bg. Когато учениците кандидатстват в региона, в който са полагали изпитите, проверката на класирането ще бъде по ЕГН и входящ номер. Когато учениците кандидатстват в друг регион, в който не са полагали изпити, проверката на класирането ще бъде по ЕГН и избор на регион. Класирането ще бъде обявено и на сайта на РИО – Смолян, на адрес: http://riobg.com. Пълен списък на второто класиране ще бъде обявен и в училището-гнездо – ОУ „Иван Вазов” – Смолян, където са подавани документите.

На 10 юли ще бъдат обявени свободните места за трето класиране. На 11 и 12 юли всички ученици, които успешно са положили изпитите по Български език и литература и математика, могат да подадат заявление за участие в трето класиране, съгласно обявените места. Заявленията ще се приемат отново в училището-гнездо – ОУ «Иван Вазов» – Смолян.

Вирни се горе