НА 18 ОКТОМВРИ ЗАПОЧВАТ СНИМКИТЕ НА ФИЛМА С РАБОТНО ЗАГЛАВИЕ „ПО-МАЛКОТО ЗЛО“ ПО МОТИВИ ОТ „СВАТБА“ НА ХАЙТОВ

НА 18 ОКТОМВРИ ЗАПОЧВАТ СНИМКИТЕ НА ФИЛМА С РАБОТНО ЗАГЛАВИЕ „ПО-МАЛКОТО ЗЛО“ ПО МОТИВИ ОТ „СВАТБА“ НА ХАЙТОВ

Кметът Николай Мелемов проведе среща с Богдан Ежбеков, директор продукция, по повод подготовката и заснемането на новия филм с работно заглавие „По-малкото зло“. Сценарият е на Юрий Дачев по мотиви от „Сватба“ на Николай Хайтов. Режисьор е Магдалена Ралчева, оператор Емил Христов.

Както вече беше оповестено снимките ще са основно в с.Могилица и Черешово. Реализацията на пълнометражния игрален филм е на продуцентска къща „Нюанс филм“. Проектът е подкрепен от ИА „Национален филмов център“ към Министерството на културата и БНТ, посочи Ежбеков. Планира се да бъде реализиран през месеците октомври и ноември т.г Първият снимачен ден е на 18 октомври.

Действието се развива основно на територията на „Агушевите конаци“ в с.Могилица и на летните Агушеви конаци в Черешово. Изпълнители на главните роли във филма са Велислав Павлов, Васил Банов, Светлана Янчева, Михаил Мутафов, Радослав Владимиров и Ралица Стоянова.

Голяма част от екипа са местни хора, подчерта още Ежбеков.

Много се радвам, че сте избрали нашата община за този проект. Имате пълната ми подкрепа. Ще помогнем с каквото ви е необходимо за заснемането на филма, посочи Мелемов.

Вирни се горе