Мюсюлманската общност в Златоград с жест на съпричастност към усилията на местните медици в борбата срещу COVID-19

Мюсюлманската общност в Златоград с жест на съпричастност към усилията на местните медици в борбата срещу COVID-19

От името на мюсюлманската общност в град Златоград днес, 13 април (понеделник), беше направено официално дарение към местната болница МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов“ и „Спешна помощ“ в града.

Мюфтийско наместничество гр. Златоград преди дни пое инициатива за набиране на средства с цел подкрепа на медиците в града в рамките на извънредното положение. Мюсюлманите от град #Златоград се отзоваха безрезервно на инициативата и само в рамките на два дни чрез местните мюсюлмански настоятелства бяха събрани необходимите средства за закупуване на висококачествени предпазни облекла за лекарите в града, които ежедневно и с отдаденост се борят в извънредните условията на пандемията COVID-19.

Направеното дарение включваше общо 16 предпазни облекла, които бяха разделени поравно между златоградската МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов“ и „Спешна помощ“ в града. Благородната инициатива беше подкрепена и от ръководството на Духовно училище – Момчилград, което се включи в дарението, предоставяйки 15 броя защитни шлемове за медицинския персонал.

Дарението беше връчено официално днес преди обед от председателя на Мюсюлманско настоятелство – Златоград Хабиб Байрактаров на директора на болницата в Златоград д-р Людмил Личев и ръководителя на „Спешна помощ“ д-р Ерол Чинар.

Със своя жест мюсюлманската общност в Златоград доказва благодарността и признателността си към лекарите в града, както и че не е безразлична към изключителните усилия, които полагат всички те в работата си в условията на настоящата пандемия, пише Златоград нюз.

Вирни се горе