„Музиката е вълшебство родено в сърцето и вдъхновено от тишината”- Енио Мориконе

„Музиката е вълшебство родено в сърцето и вдъхновено от тишината”- Енио Мориконе

МУЛТИМЕДИЕН КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА СЦЕНАТА НА РДТ СМОЛЯН

Енио Мориконе е творец от друго измерение. Той вероятно е най-емоционалният и въздействащ създател на филмова музика. Това, което оставя след себе си, е магия. Магия, която те пленява до живот. И те надживява. Негова е музиката към повече от 570 филма.

morikone

Мориконе е роден в Рим и изучава тромпет, композиция и хорова музика и хорово дирижиране в Консерваторията на Национална академия в Санта Сесилия.

Той започва да пише музика към филми през 1955 г., но продължава да композира класическа музика.

През 1964 г. започва прочутото му сътрудничество с режисьора Серджо Леоне, както и с Бернардо Бертолучи.

През 2007 г. получава Оскар за цялостно творчество. През март 2008 г. чилийският президент Мишел Башле му връчва Ордена „Пабло Неруда“ за заслуги към изкуството и културата.

На 18.11.2022год. /петък/ от 19.00 ч. в Родопски Драматичен Театър ”Николай Хайтов” гр.Смолян ще гостува филхармонията на Държавна Опера Бургас с музикалните шедьоври на ЕНИО МОРИКОНЕ – „КИНОТО В НОТИ”

МУЛТИМЕДИЕН КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ

kincert

Диригент маестро Левон Манукян /автор и на оркестрациите/, солистката Мария Цветкова-Маджарова, сопран и оркестърът на Бургаската Опера, с концертмайстор Христо Белчев ще поведат публиката в света на филмовата музика на легендарния Енио Мориконе. Концертният спектакъл по идея и сценарий на Юлия Манукян .

В концерта публиката ще чуе някои от неговите най-популярни произведения. Не може да пропуснем заглавия като "Имало едно време в Америка", “Имало едно време на Запад”, "Мисията", “Омразната осморка”, "Малена", “Кино Парадизо”, "Сицилианският клан", "Професионалистът" и, разбира се, едно от най-любимите заглавия на българите от миналото – „Октопод". Някои от тях са получавали най-големи награди за музика, а вярвам, че ще върнем хората назад във времето – към голямото, качественото кино.", допълва диригентът.

По време на концертния спектакъл на мултимедиен екран ще бъдат излъчвани кадри от холивудски продукции и известни образци на европейското кино, като подбраните филмови моменти са синхронизирани с изпълнявания саундрак от съответното произведение на Седмото изкуство. Майсторски подбраната мултимедия също е дело на сценаристката Юлия Манукян. Гарантирано е, че присъстващите на събитието ще бъдат подвластни на магията на киното, в съчетание с вълнуващите музикални теми на Енио Мориконе – творец емблема в света на филмовата музика. Заповядайте!

БИЛЕТИ ЗА СЪБИТИЕТО МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ : в Билетен център на бул. „България” № 32 /до „Здравец”, в партера на бл.26/, РЕЗЕРВАЦИИ И ИНФОРМАЦИЯ: тел. 0879 69 72 07

gost

Вирни се горе