МУЗИКАЛНА ПРИКАЗКА ЗА ЖЕНАТА

МУЗИКАЛНА ПРИКАЗКА ЗА ЖЕНАТА

Концерт на Валентин Генчев в КДК

На 7 март от 18 часа в Изложбен салон „Петър Стайков” на Клуба на дейците на културата – Смолян ще прозвучат велики музикални пиеси, изпълнени от саксофониста Валентин Генчев. Концертът е посветен на жената.

Кой е Валентин Генчев, живеещ в момента в с. Арда?

След завършване на обой в БДК „Панчо Владигеров” в класа на доц. Георги Желязков, Генчев е назначен като обоист и солист английски рог в Пловдивската опера. Там го насърчават към оперното пеене. Взема частни уроци при известния баритон Сабин Марков. Първия му самостоятелен концерт с пеене е в родния му Пазарджик.

Дарбата му е забелязана от Борислав Иванов, главен художествен ръководител на Пловдивска опера и маестрото го включва в музикалната епопея „Кармина Бурана“. Следват ролите на Мосю Трике в „Евгений Онегин“, Вещицата в „Хензел и Гретел“ и Орис в „Хубавата Елена“.

Заедно с оперно-симфоничната формация „Музика 2000” е на турне във Франция, Португалия и Испания. След приключване на турнето Валентин остава в Испания, за да пробва късмета си. Учи пеене в консерватория „Тереза Берганца”, участва в различни сарсуели и испански оперети. Солист е в „Палячи“ и съживява ролята на Арлекин, с която взривява Театро де ла Виа. Концертира с арии от виенски оперети, романси и испански сарсуели в легендарния „Театро Атенео” в Мадрид. Като член на саксофонен биг-бенд Валентин се усавършенства под диригентството на Валтер Джиромети. Участва в Международния джаз фестивал в Толедо с „Лунна светлина“ от Глен Милър.

В Смолян Валентин Генчев ще изпълни „Обвинявай младостта ми” от Оскар Левънт, „Здравей Доли” от Гершуин, „Развличащият се” от Скот Джоплин, „Аве Мария” от Джулио Касини, „Класическо болеро” от Освалдо Фарес, „Синя боса нова” от Кени Дорам и много други.

Заповядайте дами и господа. Всички сте поканени! Освен забавно ще е и незабравимо.

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

Вирни се горе