МУЗЕЯТ ПОСРЕЩА 3 МАРТ С ИГРИ НА РОДОЛЮБИЕТО

МУЗЕЯТ ПОСРЕЩА 3 МАРТ С ИГРИ НА РОДОЛЮБИЕТО

Не знаем дали друг народ, освен българският, влага такъв съдбовен, такъв разтърсващ смисъл в думата СВОБОДА. Дали пет века е чакал при най-тежка робия, измъчван, но непреклонен, посичан, но незатрит: едно дело, една мечта, едничък изход – ОСВОБОЖДЕНИЕ!

На 3 март ние, българите, честваме своя Национален празник. Следва да го изживеем с необходимите изводи на поука и душевна полза. Бъдещето се гради върху научените уроци от историята. Само като свободни и горди хора ще запазим светлия стремеж на нашите предци към развитие и просперитет на милото ни Отечество и ще научим децата си, че българите сме народ достоен и съзидателен.

Тази година смолянският музей ще посрещне Националния празник 3 март с Музейни игри на родолюбието.

В поредица от образователно-състезателни игри участниците – учащи от 5-ти до 12-ти клас или по-малки, придружени от своите родители, обогатяват знанията си за видни български исторически личности, за значими събития в националната ни история, за културно-историческото наследство на Родопите и музейните богатства по емоционален и развлекателен начин. Игрите на родолюбието са групови, като отборите на КОМИТИТЕ И ЧЕТНИЦИТЕ са съставени от по минимум 6 участници.

РИМ „Стою Шишков“ – Смолян кани всички желаещи да се включат в Игрите на родолюбието. Заявки се приемат от 22 февруари до 1 март 2022 година на тел.: 0301/62727, 0879111913, 0879111915.

Заповядайте в смолянския музей на Игри на родолюбието в чест на Националния празник!

За Деня на българската свобода отново да пожелаем с цяло сърце:

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Вирни се горе