Музей на родопския карст – Чепеларе представя пътуваща изложба „Река на биоразнообразието“

Музей на родопския карст – Чепеларе представя пътуваща изложба „Река на биоразнообразието“

Музей на родопския карст – Чепеларе представя пътуваща изложба „Река на биоразнообразието“ на Регионален природонаучен музей – Пловдив

По повод международния ден на биоразнообразието, на 22 май в Музей на родопския карст- гр. Чепеларе бе представена пътуващата изложба „Река на биоразнообразието“ на Регионален природонаучен музей – Пловдив. Директорът на РПИ Пловдив - гл. ас. д-р Огнян Тодоров откри изложбата заедно с Марин Господинов – директор на музея на родопския карст Чепеларе. На събитието присъстваха официални гости г-жа Антоанета Аговска – зам. кмет на община Чепеларе с ресор култура и г-жа Катя Стайкова – секретар на община Чепеларе, деца, учители, директори на образователни институции жители и гости на Чепеларе.

Изложбата показва биоразнообразието в р. Марица в макети и кратък филм, изключително подходяща е за деца. Директорът на музея на родопския карст прикани образователните институции и изказа готовност да посреща деца за открити уроци в музея. Колегата му от Пловдив от своя страна сподели радостта си от състоянието и посещаемостта на музея , като благодари на ръководството на общината за подрепата. „Планираме и други бъдещи съвместни проекти заедно, от нашето сътрудничество можете да очаквате, много интересни за вас неща“ - допълни още гл. ас. д-р Огнян Тодоров.

В музея можете да разгледате също и вече експонираните находки от пещерно обиталище „Чая“ досега (това лято археолозите ще продължат работата си на терен), много други ценни експонати, включително и скелет на пещерна мечка.

Пътуващата изложба „Река на биоразнообразието“ на Регионален природонаучен музей – Пловдив ще остане в Музей на родопския карст до 22.06.2023 г.

Вирни се горе