Мустафа Карадайъ в Смолян: ДПС ще участва в централната власт

 Мустафа Карадайъ в Смолян: ДПС ще участва в централната власт

ДПС ще участва в централната власт и ще възстанови нормалността в политиката. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Смолян. Само чрез диалога ще има стабилност в страната и сигурност за инвестициите, за да преодоляваме каскадата от кризи, добави той.

Според него тези, които вещаят нови избори, нямат капка съвет и отговорност към проблемите на хората.

Не е случайно, че номерът на бюлетината ни е 1, защото майсторите в политиката са в ДПС. И това е доказано вече 32 години, каза още лидерът на Движението.

Той припомни, че най-големият растеж на икономиката – 7 процента годишно, е бил по време на управлението на ДПС. Това стана чрез инвестиции, които нахвърлиха 6 милиарда за година. Успяхме да върнем 16 милиарда дълг, да оставим рекорден фискален резерв и всичко това се случи, защото имаше стабилно политическо управление, предвидимост на законодателството и сигурност за бизнеса, добави Карадайъ.

Какво се случи след като ГЕРБ взе властта от 2009-та година? Дойдоха с омраза, тръгнаха да газят демокрацията, да рушат държавността, неспазвайки правата и свободите на хората, и за 10 години натрупаха 20 милиарда дълг. След това дойде „промяната” – пак с отрицание и реваншизъм, и само за 9 дни натрупаха нови 9 милиарда. Дългът ни вече е 31 милиарда и ще го плащаме не само ние, но и внуците на внуците ни, прогнозира Карадайъ.

Според него проблемът не е само в липсата на частни инвеститори, но и в липсата на европейски средства, които ЕС е заделил за България, но заради некадърно управление вече 2 години не можем да ги вземем. При първите два програмни периода ДПС разписваше програмите, а после някой с джипката режеше лентички. Но за третия период България закъсня да си напише домашното, защото ГЕРБ не успяха да разпишат европрограмите от некадърност, а Промяната не могат да напишат нито Плана за възстановяване и устойчивост, нито оперативните програми, категоричен е Карадайъ.

dps

Какво се оказа - Общините са разписали проекти за десетки милиони, десетки милиарди стоят на трупчета в Брюксел, заделени за България, а ние сме затънали в кризи и проблеми. Причината е ясна – няма власт, която да има експертиза и парите се топят като леда и може да не ги получим, ако продължаваме така.

Затова ДПС ще участва във властта: За да бъде България номер 1, заяви още Мустафа Карадайъ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе