Мустафа Карадайъ, съпредседател на ДПС: Нещата вървят към предсрочни избори

Мустафа Карадайъ, съпредседател на ДПС: Нещата вървят към предсрочни избори

Нещата вървят към предсрочни избори, това заяви през журналисти съпредседателя на ДПС Мустафа Карадайъ, който участва в областната конференция на движението в Смолян.

Идейната разнородност в това правителство и шизофренното поведение на някои персони не водят към добро страната ни, според народния представител Мустафа Карадайъ. Центърът е стабилен вече 26 години, независимо какви метаморфози получава и лявото, и дясното, коментира още депутатът. ДПС, като една либерална организация, ясно е застанала в центъра на българската политика от 26 години, заяви Карадайъ. Той смята, че при стабилния център няма как да не се получи едно гравитационно поле около него.

„Нашите анализи показват, че нещата отиват към предсрочни избори. Ние така четем думите на Бойко Борисов, който е съставил този кабинет. Така четем думите и на основните фигури от основата партия ГЕРБ, в тяхното отношение и поведение към техните коалиционни партньори. Според Карадайъ коалиционните партньори на ГЕРБ също точно това казват, че вече не могат да са заедно. Като не могат да са заедно, значи ще има развод, то е нормално, смята депутатът. Ние вече започваме да се организираме за предсрочни избори, каза съпредседателят на ДПС.

Вирни се горе