Мустафа Карадайъ от Мадан: ДПС е гарант, че Конституцията и законите на страната ще се спазват

Мустафа Карадайъ от Мадан: ДПС е гарант, че Конституцията и законите на страната ще се спазват

ДПС е гарант, че Конституцията и законите на страната ще се спазват, това заяви кандидат за президентът и председател на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборен митинг на площада в Мадан. “Развълнуван съм от този площад, от европейски Мадан. Отново от тук трябва да покажем пътя на България. Ние сме онези, които градим история. И 1989 година и тогава беше трудно, но в трудни времена ние вземаме правилните решения. Тогава свалихме комунистическия режим, за да съхраним достойнството, честността и вярата. Заедно с демокрацията посочихме пътя на България”, добави кандидат-президентът на ДПС. Той заяви още, че пред страната стоят множество кризи- здравна, финансова и политическа, но бе категоричен, че „с общи усилия, заедно можем да направим България по-добро място за живеене”. Карадайъ изтъкна още, че той и Искра Михайлова, ще бъдат президентът и вицепрезидентът, които поставят ясни национални цели, като достигането на средните европейски стандарти на живот възможно най-бързо. Кандидатът за президент подчерта, че ДПС има самочувствието да предлага днес нови национални цели, защото още от зората на демокрацията Движението посочва мястото и пътя на България – да бъдем член на ЕС и на НАТО. “Така правим политика ние, ДПС – с ясна цел, ясни приоритети, ясна програма.”, каза още той. “Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган посочи, че трябва да станем членове на Европейския съюз, а преди това в НАТО. Тогава имаше още Варшавски договор. 17 години след това станахме членове на Европейския съюз, преди това и членове НАТО”, добави той. Карадайъ бе категоричен, че ДПС има задължението и дълга да пази извоюваната свобода и демокрация в България. Той посочи, че страната ни се намира на нов етап от развитието на демокрацията. “Модерните български граждани ще изберат номер 17 на предстоящите президентски избори. Само ние олицетворяваме единството на нацията”, категоричен бе Карадайъ. Като голяма отговорност пред цялото общество определи кандидатурата си за вицепрезидент от ДПС евродепутатът Искра Михайлова. "Това е чест и отговорност, пред всички създатели на ДПС. Това е отговорност пред младите хора, които виждат бъдещето си с ДПС и бъдещето на България. Отговорност пред цялото Отечество. Вярваме, че демокрацията в България ще върви напред. Всеки ще може да избира и да бъде избиран”, коментира в Мадан Искра Михайлова.

Тя беше категорична, че кандидат-президентската двойка на ДПС показва единството на нацията. “Президентската институция има важна роля в държавността. Президент е този, който може да събере всички и да мислят за благото на България”, категорична бе Михайлова.

Зам-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов също изтъкна ролята на ДПС през годините за извоюване на демокрацията в България. “Преди 30 години, ние не знаехме, че имаме обща съдба. Тогава нямахме право да носим нашите имена, да използваме майчиният си език и да изповядваме религията си. Тогава д-р Доган ни обедини, създавайки партията Движение за права и свободи”, коментира Ахмедов. Той отбеляза, че през последните дни се наблюдават арести на кметове и имами. С “Страхуват се от нашето обединение, защото няма друг освен ДПС да милее толкова за нашата Родина. Няма да позволим на хора превзели властта от задния вход и превърнали МВР в предизборен щаб да разбият демокрацията.Ще върнем държавността”, коментира още Ахмед Ахмедов. Той припомни, че благодарение на ДПС има увеличение на пенсии, детски надбавки и пари за бизнеса в тези тежки времена. Халил Летифов се обяви от площада в Мадан за инициатива “Аз съм Мустафа”.

“Хайри Садъков и колегите са едни от най-достойните граждани и бъдещи народни представители в страната ни. За нас е гордост, вие да сте нашите кандидати и на 14 вечерта да сте президент и вицепрезидент”, обърна се Летифов и към дандидат-президентската двойка на ДПС Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова. Той припомни събитията от преди 30 години, когато от площада в Мадан се обявяват за връщането на имената в края на 1989 година. “На този площад трябва да кажем, защо отново трябва да пишем история. Нашата двойка е олицетворението на българската нация, Мустафа и Искра. Единствените, които могат да се справят, категоричен бе зам. -председателят на ДПС. Областният председател на ДПС в Смолян Салих Аршински също говори за знаковият площад в Мадан, като припомни известен цитат на Васил Левски – “Времето е в нас и ние сме във времето”. “От тук дойде демокрацията в България и делиормана. От този площад променихме времето. 30 години по-късно сме призвани да запазим демокрацията в България, издигайки кандидатите за президент и вицепрезидент”, добави Аршински, като припомни и мотото на почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган – Заедност, почтеност и единност. "Рашковизацията се опитва да върне времената, които този площад отрече преди 30 години. Научили сме урока си! Няма да позволим това да се случи”, категоричен бе Аршински.

Евродепутатът Атидже Вели оцени направеното в Мадан от ДПС и кметът Фахри Молайсенов. Тя призова и за силна подкрепа за ДПС с номер 17. “България има нужда от единство и от нашият президент Мустафа Карадайъ и вицепрезидент Искра Михайлова. Нека си ги изберем”, призова Вели.

“Днес, както преди 30 години, тук на площада има представители на целите Родопи. Преди 30 години бяхме заедно и сплотени. Бяхме готови и застанахме зад идеята на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, да докараме демокрацията в България”, коментира водачът на листата на ДПС в Смолян Хайри Садъков. Той подчерта, че единството е много важен процес в страната ни, но че в момента някой се опитва да го разруши.

“Милиционерщина, започва забавянето на развитието на България. Там където е ДПС, работи и се грижи за всеки гражданин в общините си. В същото време, започна процес на прокарване на някаква промяна. Едни идват от Харвард, като го правят включвайки си навигацията, за да стигнат до тази къща, която ние сме обгрижвали. Тези същите карат милиционерите да тропат по вратите и да питат как ще гласуват, в подвижни секции или не. Това е разликата между нас, ние сме тук и се знаем”, добави Садъков.

Той призова да бъдем сплотени и единни в тези трудности сега. “Ако не беше ДПС, Мадан нямаше да е това, което е. Каквото да кажа за ДПС ще е малко. Партията работи за нас денонощно”, заяви от площада в Мадан кметът Фахри Молайсенов. След това, Централният лъч на ДПС посети Рудозем, където се срещна с местни жители на обновяващият се градски парк. На предизборната среща, екипът на Движението запозна гражданите с приоритетите на ДПС, като поиска сериозна подкрепа за Движението с номер 17. От своя страна, градоначалникът на миньорския град Румен Пехливанов благодари на ДПС за помощта, като зави пред местните жители, че до сега винаги е срещал разбиране от страна на партията и са помогали за реализирането на всеки един проект на територията на общината. На предизборните срещи с Централният лъч на ДПС бяха още: евродепутатът Илхан Кючюк, който е и президент на АЛДЕ, генералният секретар на Либералният интернационал Емил Киряз, младежкият областен председател арх. Шебан Билянов , кандидатите от листата народни представители от област Смолян – Рина Пехливанова, инж. Анджей Джандев, Анета Пашалиева, Стамен Гочев,Ферад Емин, инж. Андрей Кехайов, Милен Журналов, общински председатели и съветници на ДПС от област Смолян.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе