Мустафа Карадайъ от Барутин: Всеки глас за ДПС е глас за България, каквато искаха героите на демокрацията

Мустафа Карадайъ от Барутин: Всеки глас за ДПС е глас за България, каквато искаха героите на демокрацията

Централният предизборен лъч на Движението за права и свободи, начело с председателя Мустафа Карадайъ, кандидати за народни представители и кметове от ДПС бяха гости на възпоменателен митинг в доспатското село Барутин. Те почетоха паметта на жертвите на възродителния процес от 1972 година в селото. Карадайъ ги определи като герои.

„Техните имена трябва да се знаят не само тук в Барутин, не само в община Доспат, не само в България, а и в Европа и по целия свят.

Карадайъ говори за икономическата и политическата криза в страната.

Той направи преглед на периода 2001-2009 година, когато Движението бе в управлението на страната. „ДПС дойде на власт, когато дългът бе 17,5 милиарда лева. Но ние влязохме във властта, за да изведем страната от кризата. Управлявахме до 2009 г. И когато излязохме от властта, дългът на страната беше само 1,5 милиарда лева. Нещо повече – имаше 8,5 милиарда лева фискален резерв. За 8 години управление върнахме 16 милиарда дълг – по 2 милиарда на година. Докато участвахме във властта двете стратегически цели, поставени от д-р Ахмед Доган още през 1991 г., бяха постигнати – членството на България в НАТО и ЕС, заяви Карадайъ. И допълни: „Така управлява ДПС!“.

След това на власт дойде един, който каза, че коалиция е нещо лошо. Обяви се за добър и заяви, че като махнел лошото, всичко щяло да е наред. Взе да управлява еднолично. И равносметката в числа в края на 2020 г. беше: дългът на държавата стана над 21,5 милиарда лева. За 10 години еднолична власт новият дълг на страната бе 20 милиарда. Едноличното управление ни струва 20 милиарда нов дълг, коментира още Мустафа Карадайъ.

И още нещо се случи след едноличното управление – приключилото преброяване показа, че 800 хиляди българи ги няма. Напуснали са страната. Докато по време на управлението на ДПС, у нас имаше нужда от строители и те нямаха причина да бягат в Германия, каза Карадайъ.

Така управляваше ГЕРБ – еднолично и еднопартийно, и ние казахме, че този модел трябва да се промени. И други тръгнаха да повтарят, че трябва да се смени моделът. Дойдоха едни от Харвард. Харвард може да дава дипломи, но не покрива базови дефицити. Та дойдоха шмекерите или шарлатаните, както ги наричат, и дългът на страната скочи на над 40 милиарда лева, продължи с анализа си Карадайъ. И попита: „Кой ще ги плаща?“.

Да си помогнем сами – гласувайте с разум и акъл с номер 13 за ДПС. Всеки глас за ДПС е глас за България, каквато искаха героите на демокрацията, призова Карадайъ.

„Мотото на ЕС е „Единни в многообразието“. То описва много добре ДПС, защото ДПС е най-европейската и най-българската партия. ДПС е основана, за да защитава правата и свободите и демокрацията. ЕС също е основан на база ценностите – на правата и свободите и чак след това е икономически съюз“ евродепутатът Атидже Вели.

В ЕС и Европейския парламент има диалог. И ние с нашите колеги в диалог успяхме да защитим повече средства за малките населени места, за малките общини, за малките земеделци. 16 милиарда лв. за България за малките общини, припомни Атидже Вели.

Обикаляйки в България, виждаме обаче че те не стигат до никъде. Защото в последните години управляват едни, които казват „Има как“, но не могат. Затова оттук, от Барутин им казваме: „Вие не знаете как“, заяви Вели. И обясни защо.

Само ДПС е доказало, че може да пише оперативни програми, за да може европейското финансиране да стигне до всяко кътче на България, посочи евродепутатът от Движението.

Други наши опоненти говорят за стабилност, но след като управляваха 13 години еднолично, сега се сещат да защитят повече средства за малките общини и за малките земеделци в Брюксел. Къде бяха досега?! – попита тя.

Тук, от Барутин, ви призовавам да гласувате с разум, защото ДПС е единствената партия, която работи за решаване на проблемите на хората – и от малките населени места, и от големите градове, заяви Атидже Вели.

Време е за обединение. Нека бъдем заедно и единни, за да може да имаме силно ДПС в Народното събрание, за да можем да решаваме проблемите в Родопите, призова тя.

„Човещината трябва да бъде в нас ежедневно, ежечасно. Да мислим, че живеем в общност и общество, да водим диалог между си. Това е връзката с нашия слоган „Разум, Отговорност, Диалог!” – да живеем в организирана общност с високи цели и да бъдем нация за пример, каза кандидат за народен представител на ДПС Хайри Садъков.

Но какво се случи през последните няколко години? За пример ли сме, скъпи приятели, попита кандидатът за народен представител. И заяви: „Не, защото някой сочеше с пръст Движението за права и свободи и казваше „на вас не ви е мястото във властта“. Но нека тези хора дойдат тук, при нас, в Смолянска област, за да видят, че в няколко общини ДПС има свой модел на управление. Заповядайте всички, идете да видите какво е Движение за права и свободи. Това е моделът на ДПС, това е лицето на депесаря, това е сърцето на управника, който сте избрали за ваш водач, като кмет на община. Той носи в себе си модела на ДПС за развитие, каза Садъков. И подчерта, че ДПС защитава правата и свободите на всички граждани, на всички етноси и на всички религии в нашата страна.

„Желая ви да сте живи и здрави, отстоявайте каузата ни. Ако искате животът в България да бъде по-добър, ако искате да спрете разрухата в страната ни вследствие на последните 2 години, гласувайте с номер 13 на 2 април. Да изведем страната от хаоса“, призова Хайри Садъков.

Пресцентър ДПС – Смолян

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

dps

mystafa

Вирни се горе