Мустафа Караахмед, кмет на Борино: Всяко населено място в община Борино е притегателно посвоему за туристите

Мустафа Караахмед, кмет на Борино: Всяко населено място в община Борино е притегателно посвоему за туристите

В интервю за вестник Строител кметът на Борино Мустафа Караахмед коментира туристическите дадености на района, условията за настаняване, както и концепцията за развитие на сектора.

"Над 50% от населението на с.Ягодина и голяма част от селата Буйново, Кожари Чала и общинския център се препитават с туризъм. Атрактивни възможнодти са приключенският и екотуризъм, езда, планинско колоездене, преходи с АТВ, офроуд, моторни шейни през зимния сезон", заяви кметът и добави, че пример за усилията на администрацията регионът да става все по-атрактивна туристическа дестинация е Дяволската пътека. Тя е последен хит сред туристите в района на Родопите.

Затворили сме цикъла от предлагане на пълна и качествена палитра от дейности и за най-капризния посетител. Освен природните дадености и атракции, в обектите ни се предлагат екохрани изцяло - мляко, масло, сирене, кашкавал, мед, месо и други. Така, идвайки в нашата планина, туристът изцяло се потапя в магията на Родошите, може да прекара истинска здравословна и емоционална почивка като никъде другаде, каза Мустафа Караахмед.

Коментарите му по въпросите за опазването на околната среда, пътната инфраструктура, програмата на местната администрация за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници вижте : тук.

Вирни се горе