Мустафа Караахмед,кмет на Борино: Постъпилите средства през мандата са повече отколкото през последните 20 години

  Мустафа Караахмед,кмет на Борино: Постъпилите средства през мандата са повече отколкото през последните 20 години

Община Борино отбелязва традиционния си празник под мотото “Обединението е нашият успех” с богата програма и много гости.

Волейболни, футболни, шахматни турнири, концерти на поп фолк певиците Емилия и Анелия, участие на народни състави и изпълнители, народно веселие, дискотека на открито и заря са само част от програмата, която събра много жители и гости на родопската община през двата празнични дни.

“Днес отбелязване едно от най-значимите събития за всички нас- Празника на община Борино, празника който събира в едно традиция, приемственост и надежда. На този ден се събираме, за да отдадем почит не само към нашите традиции, но и да очертаем бъдещето на нашата Община, защото постигнатото е предизвикателство за нас.”, каза в приветсвието си кметът на Борино Мустафа Караахмед. “Да бъдем по-отговорни и да полагаме повече усилия, за да се радваме на повече успехи. За мен, като кмет на общината има особено значение фактът, че трета поредна година сме заедно, заедно в емоцията и настроението на празника, заедно и в работата, която вършим за доброто на нашата община. Подобряване качеството на живот на всички жители е основната ни цел за постигането на която продължаваме да работим от началото на мандата, а именно: В сферата на социалните услиги продължава заетостта на 51 лични асистенти и помощници, които обслужват 90 потребители. 115 души ползват социалната услуга “Топъл обяд”. Приключи проекта “Активно включване”, където бяха заети 50 души. В момента стартира изпълнението на проект за Социално предприятие за озеленяване и благоустройство на общината по който ще бъдат назначени 32 лица”, отчете кметът на Борино.

В сферата на инфраструктурата в общината са реализирани проекти за ремонти на улици и пътища. Ремонт на общинския път Тешел-Буйново, парково пространство пред общината, благоустрояване на централната част в село Ягодина, благоустрояване на село Буйново, детска и спортна площадка в Борино, реконострукция на водопровода в Борино, а в момента се изпълнява проекта за цялостната подмяна на водопроводната и канализационна мрежа в общинския център.

Мустафа Караахмед отчете още приключилата процедура и предстоящото изпълнение на проект за Пречиствателна станция за отпадъчни води в Борино. По Програмата за развитие на селските райони предстои ремонта на пътя Борино-Кастракли и реконструкция на пътя Борино-Чала. Във втория прием на Програмата предстои подобрение и рекострукция на уличната мрежа във всички населени места в общината и изграждане на спортна площадка в с. Ягодина.

Община Борино реализира и проект по Трансгранично сътрудничество България-Гърция, каза в празничното си слово кметът. “С постановление на МС са отпуснати средства за ремонта и рехабилитация на пътища в общината, а преди броени дни отново с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 700 хил.лева за ремонт на улици в цялата община”, посочи Мустафа Караахмед.

За празника на Борино пристигнаха жители на общината от страната и чужбина, много официални гости сред които, Мустафа Карадайъ,председател на партия ДПС, Народни представители от ДПС от Търговище,Бургас, Благоевград, Разград, Хайри Садъков, народен представител от ДПС от Смолян, Салих Аршински- областен председател на ДПС -Смолян, Недялко Славов- областен управител на област Смолян, кметове на общините Мадан,Неделино,Рудозем,Сърница,Руен,Стамб� �лово, зам.-изпълнителния директор на Фонд “Земеделие”, също и представител на Посолството на Кралство Мароко.

Приветствия поднесоха още лидера на партия ДПС Мустафа Карадайъ,областният лидер на ДПС Салих Аршински и областният управител Недялко Славов.

„Държавата се нуждае от спешно лечение. Необходима е реанимация на държавността“, обяви пред жителите и гостите в Борино председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. „В Родопите градим хубави и здрави къщи, но без здрави основи, не може да има здрава конструкция“, отбеляза председателят на ДПС при откриването на празника на общината. В словото си председателят на ДПС отбеляза още, че партията е опозиция на сегашната власт, но не е била опозиция на европредседателството. В същото време, припомни той, Австрия, която сега председателства Съвета на Европа, е посочила, че европредседателството е рутинно ротационно събитие.

Празника продължава и днес!

Вирни се горе