МРРБ отпусна над 3 млн.лв. за изграждането на водопровода в Елховец

МРРБ отпусна над 3 млн.лв. за изграждането на водопровода в Елховец

Вчера, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметът на Община Рудозем Румен Пехливанов подписа споразумение за финансиране на обект „Вътрешна водопроводна мрежа на с.Елховец“.

Проектът е на обща стойност 3 006 000 лв. без ДДС, 50% от които Община Рудозем ще получи в рамките на настоящата година, а оставащите се очаква да бъдат получени през следващата година. Този проект е изключително важен за Община Рудозем , тъй като една част от него трябва да бъде изпълнена в много кратки срокове, защото преминава в границите на населеното място през републиканския път 38608 Рудозем – Елховец – Пловдивци. АПИ е възложила същият път да бъде рехабилитиран и преасфалтиран в рамките на настоящата година. Това е вторият от двата изключително важни проекта, за които кметът настояваше, че трябва да бъдат финансирани преди асфалтовите дейности по пътя, за да се избегнат множеството аварии и т.н.

Въпреки драстичното закъснение в осигуряване на финансирането /което трябваше да се случи в началото на строителния сезон/, все пак Община Рудозем има готовност, като са проведени са съответните организационни мероприятия и на обекта вече се работи от няколко дни, така че до края на месеца да бъдат изпълнени тази част от дейностите, които попадат в обхвата на пътя Рудозем – Пловдивци.

Община Рудозем изказва своята благодарност към Служебното правителство и екипът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за това, че макар и с голямо затруднение двата значими за Община Рудозем проекта – Довеждащият водопровод извор „Мочура“ - с. Елховец - гр. Рудозем, чието изпълнение стартира на 12.09.22 г. и е вече почти на финален етап, и този за вътрешна водопроводна мрежа на с. Елховец, чието споразумение е подписано днес, ще станат реалност. До края на този месец Община Рудозем предвижда да бъде изпълнена частта от проекта на вътрешната водопроводна мрежа на с.Елховец, която попада в обхвата на републиканския път, посочи кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

По време на изпълнението на проекта, както и в последния 1 месец неминуемо ще се стигне до затруднения в движението в с. Елховец, за което предварително поднасяме своите извинения. Спешността налага дейностите да бъдат извършвани в допълнителен режим на ограничения на движението. Надяваме се, че оттук нататък все повече проекти ще се случват по този начин – по правилния ред на изпълнение, заявиха от общинската администрация.

Вирни се горе