Момчиловци събра дарения за лечението на 32-годишния Андрей Андреев

Момчиловци събра дарения за лечението на 32-годишния Андрей Андреев

Благотворителна кауза обедини жителите, гостите и туристите в родопското село Момчиловци. Новогодишният празник в селото бе с благотворителна мисия, посветена на 32-годишния Андрей Андреев, страдащ от множествена склероза. Той се нуждае от много средства за лечение и рехабилитация. На благотворителен базар на площада сръчни родопчанки приготвиха вкусни изкушения, предлагаха се и ръчни плетива,предаде БНР. Подкрепата, надеждата, съпричастността с най – ценното, което можем да си подарим не само на празници, каза пред събралото се множество кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Андрей е част от Момчиловци, той е наш приятел и има нужда от помощ. На 32 години е и от пет години страда от множествена склероза. Болестта го прикова на легло, а ние искаме да му помогнем, допълни Суркова.

Коледарите от селото дариха 2 000 лева на Андрей, събрани в домовете на Момчиловци. Кметът Сийка Суркова пожела: Нека домовете и сърцата ни бъдат отворени за милосърдието и човечността през цялата идваща година! На всички вас пожелавам една здрава, благодатна и ползотворна 2024-та година!

Гайдари огласиха селото, а в него пристигнаха и Дядо Коледа и Баба Коледа. Със забавна викторина те разпитаха децата и възрастните за историята и забележителностите на Момчиловци и раздадоха лакомства. Родопска изпълнителка Нина Иванова и колегите й пяха благотворително, а в центъра на селото се извиха дълги хора.

Вирни се горе