Момчиловци отбелязва селищния си празник в деня на „Св. Св. Константин и Елена“

Момчиловци отбелязва селищния си празник в деня на „Св. Св. Константин и Елена“

За 31-ва поредна година Момчиловци ще отбележи празника на духовността на 21-ви май, денят на "Св.св. Константин и Елена". Храмовият празник в 186-годишната ни църква "Св.св. Константин и Елена" ще започне в 9 ч. с архиерейска литургия, оглавена от Н. Пр. Смоленски епископ Висарион, съобщи кметът на селото Сийка Суркова.

В 16.30 ч. е официалното откриване на празника, когато на сцената ще се изявят талантливите самодейци на Момчиловци. "Момчиловските гайди пак ще погалят душите ни и красиви танцьорки ще ни потопят в магията на народния танц. По традиция ще изпратим нашите абитуриенти, а те ще завъртят абитуриентско хоро. Ще поздравим 50-годишните юбиляри, а те ще оставят дар за селото и ще извият наборно хоро. За доброто настроение ще се погрижи орк. "Калофер", гост изпълнител ще бъде Нина Иванова. В пролетното пречистване ще ни помогнат с огнено шоу артистите от "Дивинитас", съобщи Суркова.

momchilovci

Майският културен календар в Момчиловци ще започне на 11 май т.г., когато е патронния празник на ОУ "Св. Св Кирил и Методий". На 23 май е предвидено факелно шествие на учениците и децата от ДГ " Изворче". Спектакълът "Юдина ела" по разкази на духовния водач на Момчиловци отец Константин Канев ще бъде представен на сцената в читалището от РДТ на 25 май от 18 ч. Празникът на параклис "Св.св Константин и Елена" ще се състои на 28 май. Празничният цикъл ще завърши на 1 юни с детско утро за най-малките жители на селото.

               
Вирни се горе