Момче е първото бебе за 2024 година, очаква се и второ бебче да проплаче в МБАЛ-Смолян

Момче е първото бебе за 2024 година, очаква се и второ бебче да проплаче в МБАЛ-Смолян

Момченце е първото бебе за новата година, родено в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“- Смолян. Малкият Венцислав е от маданското село Буково. Той пое първата си глътка въздух на 1 януари точно в 17.16 часа. Бебчето тежи 2.900 кг., а ръстът му е 48 сантиметра.

„Беше седалищно предлежание и благодарение на бързата и адекватна намеса на д-р Тодоров, който успя да го обърне, то се роди бързо - живо и здраво“, каза д-р Величка Герджикова от Неонатологично отделение.

Майката Диана се чувства добре. За семейството Венцислав е второ дете - имат момиченце на 4 години и половина. „Не сме планували по-рано да се роди. Терминът ми беше в средата на януари. Но Венцислав реши да избърза и да ни зарадва с новата година. Това е най-прекрасният подарък за нас“, сподели Диана.

Последното бебе за изминалата 2023 година също е момченце. Малкият Николай от Смолян проплака на 29 декември в 8.58 часа. Той е с тегло 3.400 кг. и ръст 49 см.

„Днес се роди и второ бебче за новата година - момченце Димитър, който тежи 2.040 кг. и е с ръст 44 см. Макар и с ниско тегло, бебчето е жизнено и с добри показатели“, допълни още д-р Герджикова.

През изминалата година в смолянската болница са се родили 253 бебета.

Вирни се горе