Модни стайлинг идеи - вдъхновението е в интернет

Модни стайлинг идеи - вдъхновението е в интернет

Ако търсите нови модни тенденции, с които да съживите гардероба си и да го направите по-актуален, нето предлагаме няколко идеи как да намерите интернет естетиката, която да ви вдъхнови.

Чудили ли сте се какви са източниците на вдъхновение и информация за модните тенденции в миналото? Литературните романи са служили като средство за оформяне на вкуса и стила в обществото. Подробните описания на одеждите на аристократи, мислители и творци са надскачали граници, а след това изобразителното изкуство, театърът и публичните празници са ги пренасяли до онези, които не са могли да си служат с четмо и писмо. С появата на вестниците и списанията скоростта на разпространение се увеличава многократно, а телевизията бележи революция - всеки може да види как изглеждат и как се държат лидерите на мнение, водещите и авторитетните фигури в обществото. Днес всичко е много по-лесно.

“Традиционните” лидери на мнение

Достатъчно е да следвате ревютата в интересен моден блог или подкаст да използвате социалните мрежи и да се абонирате за страниците на любимите си брандове, за да сте в час с новото - в секундата, в която се появи. В интернет информацията е много по-бърза, синтезирана и отговаряща на вашите очаквания. Неслучайно международните и утвърдени онлайн и физически вериги, като например ССС, поддържат полезни блогове със съвети според модните тенденции, предлагайки полезно и приятно съдържание на всеки посетител.

Това обаче не е всичко. Социалните мрежи като Instagram и TikTok превръщат обикновени хора във влиятелни експерти, критици и даже иноватори. Именно хората, с всяко свое харесване и коментар, ще задават стъпките на танца, без значение от законите на бранша и историята на големите брандове. Защото ако не друго, то интернет дава възможност за мода отдолу нагоре - от хората към производителите.

divan

Новите тенденции, вдъхновени от хората

Ако се вгледате по-внимателно, ще видите, че онлайн се появяват субкултури и стилове с милиони последователи, като например развлечените и силно разкроени траш-дрехи, милитари естетиката с военни принтове, кубинки и панталони с множество джобове или пък винтидж модата с тиранти, високи ботуши, меки шапки, жакети и плисирани поли. От Азия пък навлиза силата, наречена “детски стил”, с характерните й ярки, дори крещящи цветове, рокли от тюл и огромните екстравагантни аксесоари. Както подобава на пораснали принцеси и принцове, гримът също е много важен.

Естетиката на “хакера” с обеци, кецове и скъсани дънки, и на “балната дама” с макси рокля, кожени ръкавици, шал, кок и токчета, са еднакво живи, ценни и валидни онлайн. И е въпрос на време да се наложат на подиумите, оттам и в каталозите на големите вериги за дрехи и аксесоари, като например ССС и други.

Торбестите якета например, които са много актуални за зимния сезон, са взаимствани именно от траш-стила, макар да е стичан за визуално непривлекателен. Топла е връзката и между милитари естетиката и доминиращите обувки и кецове с дебел и нарязан грайфер от последните сезони. Същото важи и за кънтри стила с кожените ботуши с полу-ток, правите дънки и плетените пуловери, за бохо културата в небрежния стил, дори и за готик тренда при шапките и чантите.

Ето защо всичко, което трябва да направите, е да търсите, за да намерите вдъхновение. Толкова е просто. Следвайте хора и страници, които ви вълнуват, изненадват и дори провокират. Разглеждайте новите колекции в онлайн платформи като ССС и вижте кои са най-популярните продукти. Имайки предвид влиянието на интернет, никога не се знае кое ще е следващото голямо нещо в модната индустрия.

drehi

Вирни се горе