Младо семейство от Смолян дари 1000 лева на Отделението по педиатрия

Младо семейство от Смолян дари 1000 лева на Отделението по педиатрия

Младо семейство от Смолян направи дарение от 1000 лева на Отделението по педиатрия към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ - Смолян. Мария и Иван Станчеви са съпруг и съпруга от една седмица. Предупредили в поканите гостите си, че средствата за цветята ще бъдат оползотворени с благотворителна цел.

„Искахме да направим нещо добро в деня на сватбения си ден, една благотворителна кауза и да дарим парички. Първоначално не знаехме за какво, но после взехме решение да е за Детско отделение“, каза Мария Станчева. Съпругът й Иван допълни: „Нека правим повече добро на този свят“.

Средствата бяха дарени на началника на Детско отделение д-р Емил Шалдъров в присъствието на д-р Даниела Дариткова, която бе дежурна в отделението. „Радвам се, че има българи, които мислят за децата ни, защото май оставихме детското здравеопазване на самотек. Рядко са, надявам се да стават все повече. Искам да благодаря и на колегите, които идват да помагат на детско, защото страдаме от голяма липса на кадри, и които се грижат за нашето отделение“, каза д-р Шалдъров. „За съжаление кадровият дефицит е особено осезаем в детското здравеопазване. Ние наистина имаме нужда от колеги, които да дойдат тук, да специализират педиатрия, защото отделението ни е акредитирано“, посочи д-р Дариткова.

Д-р Шалдъров и д-р Дариткова изказаха своите огромни благодарности на дарителите, като им пожелаха много здраве, щастлив семеен живот и благоденствие, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Вирни се горе