Младите възрожденци от Второ ОУ се поклониха пред Апостола на свободата

Младите възрожденци от Второ ОУ се поклониха пред Апостола на свободата

Ученици от клуб "Млад възрожденец" към ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" Смолян положиха венец пред паметника на Васил Левски в двора на Райковската гимназия. Така те засвидетелстваха почитта си към живота и делото на Апостола на българската свобода. Припомняме, че Клубът беше учреден през октомври 2022 г., в навечерието на 110-та годишнина от Освобождението на Родопите и е един от 150-те подобни в страната.

В навечерието на 19 февруари -денят, в който отбелязваме 150 години от обесването на Левски, ученици от Второ ОУ взеха участие в два конкурса за млади рецитатори и представиха себе си и училището си блестящо. На Общинския конкурс "Васил Левски - 150 години безсмъртие", организиран от Община Смолян, РУО Смолян, ППМГ " Васил Левски", РБ "Николай Вранчев", РДТ "Николай Хайтов" и Общински клуб " Васил Левски", двама възпитаници на училището завоюваха призови места - четвъртокласничката Йоана Георгиева се класира на първо място в първа възрастова група, а седмокласникът Никола Тодоров - на второ място във втора възрастова група.

Шестима млади рецитатори от ОУ "Проф. д- р Асен Златаров" участваха и в национален конкурс "Левски - 150 години в сърцата на България", организиран от РБ "Беню Цонев" и ОУ "Васил Левски" в гр. Ловеч. Те получиха грамоти за участие.

За Деня на Левски всички класове от Второ ОУ изготвиха табла и постери, които са поставени на видни места в училището, за да напомнят за живота и великото дело на най-славния и безсмъртен син на България Васил Левски.

vtoro

marin

zaprian

Вирни се горе