Младите гвардейци от СУ "Св.св.Кирил и Методиий" - Рудозем отбелязаха тържествено Деня на Европа

Младите гвардейци от СУ "Св.св.Кирил и Методиий" - Рудозем отбелязаха тържествено Деня на Европа

На 9 май, Деня на Европа и празник на Победата над фашизма, в СУ "Св. св. Кирил и Методиий" гр. Рудозем се проведе церемония, на която бяха изпратени първите гвардейци, отдали се на идеята за родолюбието и патриотизма и бяха приети нови 14 ученици - заслужили да бъдат част от ученическия гвардейския отряд.

На събитието присъстваха майор Владимир Сариев от 101-ви Алпийски полк, Добромир Шевелиев, зам. -кмет на Община Рудозем, учители, ученици и граждани.

След официалната част, учениците от СУ "Св. св. Кирил и Методиий" гр. Рудозем, имаха възможността да се докоснат до част от въоръжението на българската армия!

Припомняме,че това е 16-ти ученически гвардейски отряд при СУ "Св. Св. Кирил и Методиий" гр. Рудозем."Отрядът е създаден на 20 април 2023г и макар, че сме млад отряд ние участваме във всеки общински или национален празник", посочи командирът на отряда Денис Маданлийски от 11б клас.

Гвардейците през изминалата година бяха част от среща-обмен с папската гвардия във Ватикана. На 22 септември 2023г., Денис Маданлийски, Кристиян Емирски, Мирела Малинова и Мартина Бендерова се включиха в младежки форум "Достойни за България", където успяха да разговарят с легендарния - Христо Стоичков, комикът Мариан Бачев, невероятната Ренета Камберова и други.

Тази година от 3 до 7 април, командирът на отряда Денис Маданлийски и гвардееца - Иван Кондилов, заедно с директора на СУ "Св. Св. Кирил и Методиий" гр. Рудозем, взеха участие в менторска програма "Младежите на България и Черна гора - мост за нови възможности". Там те се докоснаха до управлението и култура на Черна гора и присъстваха на редица срещи на високо равнище.

Alternativext

Alternattext

Alternae text

Alternatitext

Altee text

Alternatixt

Вирни се горе