Млади социалисти представиха проблемите на област Смолян по време на форум в Брюксел

 Млади социалисти представиха проблемите на област Смолян по време на форум в Брюксел

Шестима родопчани посетиха Брюксел по покана на председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Председателят на Младежкото обединение на БСП- Смолян Светослав Димитров, лидерът на младите социалисти в Доспат-Пейо Горов и красивите им колежки от младежката структура – Здравка Кавалова, Румяна Кършелийска, Десислава Кадиева и Радослава Дерменджиева-Шидерова прекараха три дни в европейската столица.

Те се запознаха със структурата и работата на Европейския парламент, участваха в работното заседание на депутати от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и разгледаха забележителностите на белгийския град.

Екипът на Станишев запозна младежката група с работата и инициативите на ПЕС, като им предложи да вземат участие в тях. На работна вечеря родопчани се включиха в дебата за проблемите и въпросите, засягащи младите хора в България, като изтъкнаха ситуацията в Смолянска област, която в последните години е засегната от висока миграция, заради липсата на перспектива и липсата на елементарни условия за развитие на младите.

Представителите на област Смолян са впечатлени от изключителното гостоприемство на Сергей Станишев и неговия екип, както и от посрещането им от страна на останалите европейски депутати в групата.

По времена на престоя си в Брюксел смолянската делегация се срещна и с народния представител Кристиан Вигенин.

Вирни се горе