Мицеларна вода, ретинол, сквалан, хиалуронова киселинна – най-ценните съставки и продукти за перфектна кожа

Мицеларна вода, ретинол, сквалан, хиалуронова киселинна – най-ценните съставки и продукти за перфектна кожа

Пътят към красотата и перфектната визия е един и той е обусловен от адекватната, постоянна и висококачествена грижа за кожата на лицето. Борбата срещу несъвършенствата, пигментираната кожа, акнето, пъпките и понижената хидратация е от основополагащо значение за сдобиването с наистина сияен и здрав вид на кожата на лицето. Разбира се, за достигане до тази цел, ни е необходим ежедневен арсенал от бяла козметика, който да ни помогне в това така важно начинание – продукти като [https://parfium.bg/lice-pochistvane-na-lice-mitselarni-vodi][��ицеларна вода] и съставки като ретинол, сквалан и хиалуронова киселина са повече от задължителни.

Преди да пристъпим към нанасянето на ценни съставки и минерали, е важно добре да почистим лицето си с мицеларна вода

Перфектно почистената кожа е задължителен елемент от подддържането на здраво, сияйно и кристално ясно лице. За съжаление използването на грим и излагането на различни метеорологични условия като прах и вятър допълнително утежняват отмиването на нечистотиите, дори и при използването на професионален продукт за почистване на лице.

Най-често в рутината ни присъстват измивните гелове или пяната за лице – макар и употребата им да е задължителна като първа стъпка в грижата за лицето, то никак не е достатъчно да разчитаме само на тях. Като последваща стъпка, част от почистването на лицето, е добре да пристъпим към мицеларна вода. Именно този продукт способства за отстраняването на всякаква останала и натрупала се нечистотия. Премахването на остатъците от грим от порите в дълбочина е сигурен начин за предотвратяването на появата на акне, комедони и пъпки.

След като привършите с използването на мицеларна вода, продължете бюти рутината си с продукти, съдържащи ретинол, сквалан или хиалуронова киселина

Определено пазарът изобилства от предложения, свързани с грижата за лице – съвсем нормално е всеки клиент да се почувства объркан насред множеството от опции и варианти. Ако трябва да извлечем есенцията и да посочим няколко съставки, чието присъствие е повече от препоръчително в състава на бялата козметика, то ще се спрем на сквалана, ретинола и хиалуроновата киселина.

Всяка една от тези съставки е подходяща за комбиниране с мицеларна вода.

Ретинолът е известен с мощното си действие срещу ранната поява на бръчки. Скваланът е перфектен за дълбоко почистване, омекотяване и хидратиране на кожата – извлича се от растителни екстракти, най-често от маслини. Хиалуроновата киселина пък е изключително известна със своите овлажнителни свойства – знаем, че едно от най-важните неща за поддържането на здрава и красива кожа е осигуряването й на достатъчно количество влага.

Вирни се горе