Митрополит Николай даде благословия за изографисването на храма „Св. Висарион Смоленски“

Митрополит Николай даде благословия за изографисването на храма „Св. Висарион Смоленски“

Днес кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Тодор Батков-син се срещна с Негово преосвещенство Митрополит Николай в сградата на Пловдивската митрополия.

Духовникът даде своята благословия за желанието младия Батков да работи за Област Смолян и да бъде кандидат за народен представител, като допълни, че ще се моли за него.

„Аз Ви пожелавам, ако Бог Ви даде тази възможност, вярвам в това, да се молим да употребите властта в полза на Божия народ. Запомнете - легитимен властник по каноните на църквата е този, който вярва в Бога и обича хората. Властникът не е тиран. Вие сте млад, а в младостта има ентусиазъм и енергия”, каза митрополит Николай по време на разговора им.

„Аз го уверих, че бих използвал всяка възможност единствено като инструмент да служа на хората“, каза от своя страна Батков.

Негово преосвещенство Митрополит Николай даде и своята благословия да започне изографисването на катедралния храм “Св. Висарион Смоленски“ в областния град.

То ще бъде дело на проф. Владимир Аврамов - зам.-декан на факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Неговият екип е изографисал множество църкви, сред които катедралния храм в Ловеч и два от най-големите храмове в средна Русия.

„Изографисването ще стартира в началото на лятото, като средствата са осигурени. Предстои да се свърши определена организационна работа“, поясни кандидат-депутатът.

Припомняме, че баща му адв. Тодор Батков и неговата майка Здравка Баткова през 2002 г. дариха почти цялата сума, нужна за строителство на църквата „Висарион Смоленски“. Общата й стойност възлиза на около 3,5 милиона лева.

Alterne text

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вирни се горе