Министърът на културата изказа съболезнования по повод трагичната смърт на актрисата Емилия Ованесян

Министърът на културата изказа съболезнования по повод трагичната смърт на актрисата Емилия Ованесян

Министърът на културата Кръстю Кръстев изказа съболезнования по повод внезапната и трагична смърт на актрисата Емилия Ованесян, с която са работили през годините, съобщиха от министерството.

"За мен това е голяма лична трагедия. Тя беше една от големите български актриси, която посвети живота си на Смолян и смолянската публика. Много неща говорят за нейната класа като актриса, имаше доброто отношение на всички колеги и респект от работата, която вършеше. Най-достойното беше, че остана в Смолян. Това са хората на културата, които трябва дълбоко да уважаваме!“, сподели министърът на културата Кръстю Кръстев.

Емилия Ованесян е носителка на наградата "Аскеер". Завършила е "Актьорско майсторство за куклен театър" във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1980 г. в класа на проф. Атанас Илков. Голямата дама на театъра в Смолян Емилия Ованесян има актьорски постижения (и режисьорски опити) в завиден репертоар - Аркадина в "Чайка", Бланш в "Трамвай "Желание", моноспектакъла "Човешкият глас", Виктория в едноименния спектакъл по Бергман, Катерина в "Укротяване на опърничавата", Ибсеновата Нора, Настася Филиповна в "Идиот" и т.н. Тя отдаде живота си на театъра и духът й остава да живее завинаги в културните пространства на България.

Дълбок поклон!

Вирни се горе