Министър Терзиева: Близо 100 млн. лв. ще бъдат вложени в инфраструктурни обекти в Смолянски регион до края на годината

Министър Терзиева: Близо 100 млн. лв. ще бъдат вложени в инфраструктурни обекти в Смолянски регион до края на годината

До края на годината в Смолянски регион със средства от държавния бюджет ще бъдат стартирани инфраструктурни обекти на обща стойност около 100 млн. лв. А инвестициите по ОП „Регионално развитие” в областта са за над 43 млн. лв. Това заяви на среща с медиите в Областна администрация министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Министър Терзиева бе на посещение в област Смолян, където даде рестарт на строителството на обходния път на град Чепеларе и направи първа копка за рехабилитацията на пътя Чепеларе – Соколовци. На събитието присъства и народния представител Дора Янкова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/ инж. Стефан Чайков, представители на общините Смолян и Чепеларе, общински съветници.

Регионалният министър каза още, че основен приоритет на правителството е намаляване различията между регионите, които през последните четири години са се задълбочили доста. „За това наш основен приоритет е с различни източници на финансиране да ремонтираме по-малките пътища, които са в лошо състояние и свързват районите и населените места. Всеки гражданин има право да пътува безопасно и по хубави пътища” допълни министър Терзиева. Като домакин, областният управител инж. Димитър Кръстанов заяви в своето слово, че именно днес се дава старт на усилията на правителството да завърши тези проекти и да създаде още по-добри инфраструктурни условия за развитието на реалния сектор. Той оповести, че съвсем скоро ще започне и реализацията на пътните проекти Пампорово-Смолян, Стойките-Смолян, Рудозем-Смилян. Инж. Кръстанов допълни също, че е извършил на място инспекция на проблемните участъци по пътя Пампорово – с. Стойките, съвместно с инж. Чайков и със специалисти от пътната агенция. При огледа е направена цялостна преценка за състоянието на пътя.

Още в началото на мандата си като областен управител на Смолян, инж. Кръстанов предприе действия и проведе редица работни срещи за ускореното изпълнение на инфраструктурните пътни проекти в областта. Във връзка с изпълнението на Лот 27 от АПИ уточняват, че утре – 04.04.2014 г. /петък/ в Агенцията ще бъдат отворени офертите за обществена поръчка за определяне на изпълнител за строителството на обект BG161PO001/2.1-01/2007/001-027 „Лот 27 Рехабилитация на път ІІІ-866 Смолян-Михалково-Кричим от км 17+600 до км 20+100 и от км 22+490 до км 26+490, път IІІ-8641 Пампорово-(Смолян-Стойките) от км 0+000 до км 11+350.73 и път IІІ-8681 Рудозем-Смилян от км 0+000 до км 8+431, с обща дължина 26,282 км.“

Вирни се горе