И тази година няма да приключи укрепването на свлачището при Тикеле

И тази година няма да приключи укрепването на свлачището при Тикеле

Това става ясно от отговора на въпрос, който зададох към министър Виолета Комитова относно укрепването на свлачището на пътя Соколовци – Смолян – Средногорци. Проблем, който от 2018г. насам не само затруднява трафика по отсечката, но поставя под угроза живота на минаващите по нея, съобщи на страницата си във Фейсбук народният представител от БСП Петя Михалевска.

В навечерието на зимния сезон въпросът с укрепването на свлачището става все по-належащ. Хората са притеснени, че липсата на каквито и да е дейности ще доведе до по-сериозни проблеми и затваряне на главния път. В същото време изграденият по спешност авариен път през село Влахово е практически неизползваем и в лошо състояние. Трасето, дори и изправно, може да се ползва само лятото.

От 2018 г. насам слушаме празни обещания, че свлачището ще бъде укрепено, но догодина. Всяка година – догодина! Всяка година едно и също, а резултатът – едно голямо нищо!

До тук са похарчени над 4 млн.лв.от парите на данъкоплатците, а още колко ще трябват не е ясно. Това получихме за 3 години от хората, чието мото през Април беше „Работа, работа, работа!“. Работа, но за кого?! Със сигурност не и за хората на Родопите", пише в постът си Петя Михалевска.

Вирни се горе