Михал Камбарев ще води листата на ПП-ДБ в Смолян

Михал Камбарев ще води листата на ПП-ДБ в Смолян

Михал Камбарев ще бъде водач на листата на Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в област Смолян.

Камбарев е твърдо убеден в потенциала на Родопите като регион, който може да се превърне в най-доброто място за живот не само в България, а и на Балканите, предаде БГНЕС.

Той казва, че обезлюдяването на Родопите се дължи на недостатъчните и неатрактивни переспективи за развитие и спокоен живот.

Основен механизъм за насърчаване на бизнеса в Родопите е подобряване на свързаността, заради което основен фокус на Камбарев беше отварянето на двете ГКПП Златоград – Термес и Рудозем – Ксанти, както и подобряване на свързаността с Пловдив.

Преди да започне служба към родопчаните, Михаил Камбарев успешно управлява IT компания в областта на недвижимите имоти.

До 7-ми клас Михал учи в град Рудозем, след което се мести в Смолян, за да продължи образованието си в езиковата гимназия „Иван Вазов“. Продължава образованието си във Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийски университет, където завършва „Връзки с обществеността“.

По това време се проявява влечението му към предприемачеството, което го подтиква към бизнес академии на територията на София. Печели стипендия, която му позволява да премине през интензивна бизнес програма в колежа Бабсън, Бостън – САЩ.

След завръщането си в България, Михал се присъединява към „Асоциацията на българските лидери и предприемачи“. Кариерният му път го отвежда до белгийска компания, в която заема длъжността директор бизнес развитие. По това време активно работи с държавните структури, отговарящи за насърчаване на чуждестранни инвестиции в Испания, Италия, Португалия, Франция, Белгия, Холандия, Дания, Финландия, Китай и др.

Свободното си време Камбарев обича да прекарва с приятели, интересува от поведенческа психология, бизнес развитие, помага за насърчаването на млади предприемачи като гост-лектор в университети и програми в България и чужбина и се старае да се възползва от всяка възможност, за да се прибере в родното си място.

Вирни се горе