Михал Камбарев,ПП-ДБ: Община Смолян може да предлага спокоен и качествен живот

Михал Камбарев,ПП-ДБ: Община Смолян може да предлага спокоен и качествен живот

Ще се боря с обезлюдяването и липсата на работни места в Смолян

Смолян има нужда от инвестиции и ще работя за това

"Община Смолян може да предлага спокоен и качествен живот," каза Михал Камбарев, кандидатът за кмет на Община Смолян от коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" в предаването „Денят започва“ по БНТ1. Той подчерта, че настоящият момент е критичен и смолянчани вече осъзнават неотложността и необходимостта от промени в Смолян. Камбарев добави, че ключовото предизвикателство в момента е обезлюдяването и липсата на работни места. Според него, за да се преодолеят тези проблеми, е необходимо да се премине през четири основни стъпки.

На първо място Камбарев постави облагородяването на градската среда. Той подчерта важността на подредената и приятна среда за живот в Смолян. Това включва подобряване на инфраструктурата, зелените площи и обществените пространства.

Следващата стъпка е свързана с привличане на инвестиции. Като специалист в тази област, Камбарев заяви, че разбира необходимостта от инвестиции в общината, които биха създали нови работни места и подобрили икономическата стабилност на региона. По негови думи това, от което имат нужда инвеститорите, е отношение. Бизнесът има нужда от кмет, който да ги изслуша, да им помогне, да бъде близо до тях. За съжаление в момента Община Смолян не демонстрира подобно поведение.

„От съществено значение е образованието. Смолян винаги е бил на челните места по образование, но проблем е, че децата на Смолян заминават извън родното място. Подобряването на образователната система е от решаващо значение, осигурявайки на младите хора възможности за обучение и развитие. Това ще допринесе за задържането на младежта в Смолян“, категоричен е Камбарев.

На следващо място е здравеопазването в община Смолян. „Проблем за региона е липсата на специалисти. Има механизми, чрез които Общината да съдейства за привличане на медицински кадри в региона. Достъпът до медицински грижи също е от съществено значение за качеството на живот на жителите на Смолян“, каза кандидатът за кмет на ПП—ДБ. Ще се въведат механизми за финансова подкрепа на децата на Смолян, които искат да изучават медицински специалности, с условието, че след завършване ще работят поне 3 години в Смолян. Ще се работи за привличане на липсващи специалисти чрез осигуряване на общински жилища или данъчни облекчения, които Общината може да предложи.

“Смолян в момента има нужда от човек, който може да привлича инвестиции, знае как да ги привлича. Смятам, че мога да допринеса с това.” завърши Камбарев и обяви, че има план и знае как да изпълни тези стъпки и усърдно да работи за подобряване на Смолян.

Той подчерта важността на обществената подкрепа и заяви, че е готов да се ангажира с решаването на проблемите на общината и да изпълни своята визия за по-добро бъдеще за жителите на Смолян.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: ПП-ДБ

Вирни се горе