Михал Камбарев: Има как да живеем в една различна България и ние го показахме!

Михал Камбарев: Има как да живеем в една различна България и ние го показахме!

Ето визията и основните приоритети на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в обл. Смолян

Повеждащият листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Смолян Михал Камбарев заявява твърдо, че той и екипът му, заедно с колегите им от „Демократична България“ са работили в правилна посока за развитието на областта и ще продължат да го правят.

Сред техните основни приоритети се нареждат свързаността на региона, откриването на нови работни места, решаването на проблема с феодализма в различните общини, правилното функциониране на общинските и държавни институции на територията на областта.

Свързаността на област Смолян е считана за един от най-наболелите проблеми според коалицията. През юли 2022 г., те организираха форум „Развитие“ на локално ниво, където в детайли се обсъждаха възможностите за подобряване инфраструктурата в региона. Камбарев направи множество консултации със специалисти у нас и в чужбина относно потенциалните решения на този сериозен проблем.

Планът за свързаност на „ПП-ДБ“ е разработен в две направления. Първото е проектирането на 4-лентово трасе по маршрут Асеновград-Смолян, за което по време на кабинета „Петков“ се отпусна финансиране. Второто направление е трансгранично – напълно функциониращи ГКПП при Златоград и Рудозем.

По време на 47-то НС, Камбарев, със съдействието на своите колеги и областна администрация, успя да възобнови дейността на златоградския пункт. Проведоха се и много срещи, някои от които на най-високо ниво, в посока завършване на проекта ГКПП Рудозем-Ксанти, който според водачът на листата ще отпуши богати туристически и индустриални потоци в областта.

Камбарев не веднъж е споменавал, че липсата на атрактивни работни места за младите е една от основните причини за обезлюдяването в региона. При добре проектирана и функционираща инфраструктура област Смолян ще се превърне в атрактивно място за инвеститори и нови работодатели. Водачът на листата в обл. Смолян има богат опит в привличането на инвестиции и е уверен, че ще има такива, стига да се работи в тази посока.

По време на 47-то НС, в партньорство с Областна администрация, Камбарев създаде специализиран екип за инвестиционни цели. Финансирането за обучението на хората в инвестиционното звено също бе изцяло покрито от „Продължаваме Промяната“. От коалицията са решени да възобновят дейността му при първа възможност.

Непременно трябва да се отличи и любовта на родопчани към земеделието и животновъдството. В Родопите тази традиция се пази жива. Редно е повече средства да бъдат насочени точно към тези отрасли. Това ще допринесе и за спада на цените на продукцията в страната.

„Защо да консумираме чужди меса, млечни продукти и зеленчуци, щом може да се произвеждат и отглеждат на българска земя?“, казва Камбарев.

От изключителна важност за коалицията е също и осигуряването на благоприятни условия за живот на възрастните, които представляват преобладаващата част от местното население. По време на кабинета „Петков“, двете политически формации успяха да вдигнат пенсиите толкова, колкото не бяха повишавани сумарно в последните 10 години. От обединението възнамеряват да продължат тази тенденция, защото възрастните заслужават достоен живот. Същото важи и за минималната работна заплата.

Наред с гореспоменатите амбиции на коалицията, представителите на „ПП-ДБ“ биват считани за защитници на местното население. Зарко Маринов, който се нарежда на второ място в листата, е дългогодишен разследващ журналист, прекарващ голяма част от времето си да вади на показ порочни практики и нередности в цялата област.

Същевременно, екипът на „Продължаваме Промяната“ също следи зорко дали общините изпълняват задълженията си към гражданите. През изминалите 2 години те успяха да разобличат и стопират множество ощетяващи местното население сделки с общинска собственост, фиктивни обществени поръчки и пр. Такъв беше и случаят с почистването на гр. Смолян, за който бе входиран сигнал в Прокуратурата от представителите на формацията.

„Това, което имаме в Родопите е богатство и всеки, който ги е посетил, го е видял! Имаме гори, планини, писти, стратегическа географска позиция, в близост до морските брегове на южната ни съседка. Имаме трудолюбиви и чистосърдечни хора.

Желанието ми е да направим така, че и младите, които напускат областта, да видят тези богатства. Има как да им помогнем да намерят пътя си обратно към дома. Само обединени можем да подредим нашия прекрасен край и да живеем достойно в България и Родопите!“, казва Камбарев.

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ се явява с номер 12 в бюлетината на предстоящите парламентарни избори.

Пресцентър „Продължаваме Промяната – Демократична България“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Вирни се горе