Михал Камбарев: Договорен е оборотен кредит в размер на 15 млн. за „Водния цикъл“ на Смолян

Михал Камбарев: Договорен е оборотен кредит в размер на 15 млн. за „Водния цикъл“ на Смолян

Срокът за усвояване на ЕС средства изтича в края на тази година. Кредитът ще помогне на ВиК-Смолян да оперира на пълни обороти, за да се усвоят в по-голяма цялост средствата от Европа за проекта

На 14.07.2023 г., на среща с Министъра на регионалното развитие и благоустройството, Михал Камбарев успя да договори оборотен кредит за ВиК-Смолян. Този кредит е нужен, за да не спира работата по проекта и ще бъде върнат, след като бъдат усвоени заложените от Европа средства за този проект.

Срокът за усвояване на ЕС средства изтича в края на тази година. 89% от това, което ВиК-Смолян успеят да осъществят до края на 2023 г., ще бъде финансирано от ЕС. След края на 2023-та всичко остава за наша сметка.

През последните месеци ВиК-Смолян се сблъска със значителни финансови и оперативни затруднения, които допринесоха за забавянето на строителните работи по проекта.

Михал Камбарев потърси подкрепа от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ). Резултатът от срещата е успех - Камбарев осигури сумата от 15 млн. лв. оборотен кредит, който ще позволи на ВиК-Смолян да продължи дейността си по проекта до края на годината и да изплати задълженията си към изпълнителите.

Народният представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ посочи, че осигуряването на тези необходими средства представлява само една от стъпките към завършването на проекта в целостта му.

„Има още много работа по „Водния цикъл“ на Смолян и съществува реален риск, касаещ пълното му реализиране. Въпреки това се надявам на пълна мобилизация и екипна работа на всички страни по проекта. Изключително важен е контролът по асфалтирането, защото получаваме множество сигнали за некачествена работа.“, каза народният представител от Смолян.

Михал Камбарев демонстрира активност и ангажимент в решаването на критични проблеми, които засягат общността. Неговите усилия дават надежда, че „Водният цикъл“ в Смолян ще бъде успешно завършен и без забавяне на строителните дейности, които представляват проблем за гражданите на Смолян.

ПРЕСЦЕНТЪР НА „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“ - СМОЛЯН

Вирни се горе