Михал Камбарев: „Да върнем децата на Родопите!“

Михал Камбарев: „Да върнем децата на Родопите!“

Област Смолян се превърна в една от най-обезлюдените в страната.

През изминалите 7 месеца, в които носехме отговорността за управлението на Родината ни, успяхме да реализираме ключови социални политики, касаещи пряко местното население в нашия регион, а именно повишаването на пенсиите и безплатните детски градини.

Това обаче е само малка стъпка към визията, която имам за държавни преференции за развитие на родния ми край, казва водачът на листата на Продължаваме Промяната в Смолянска област, Михал Камбарев. „Смолянският край от години е в дъното на класацията в страната по най-ниска раждаемост и с най-прогресивна тенденция към обезлюдяване. Време е да реализираме потенциала на прекрасния родопски край, така че да искат младите да се приберат у дома. Имаме енергията на младостта и знанията, за да го направим!“, заявява Камбарев.

„Да върнем децата на Родопите!“ е призивът, който отправяме от отбора на Коалиция „Продължаваме Промяната“ в Смолян, чийто водач е Михал Камбарев.

Депутатът от 47-то Народно събрание направи всичко възможно обстойно да се анализират тенденциите довели до тежката демографска криза, случваща се в Смолянско през последните десетилетия, на инициирания от него регионален Форум „Развитие“. Мащабната дискусия се състоя още през юли т.г. в община Баните. Там стана ясно, че един от най-сериозните проблеми, предизвикващи масовия миграционен отлив и спъващи цялостното икономическо развитие на областта, е именно лошото състояние на пътната инфраструктура и липсата на такава на много места.

На юлските дебати, Камбарев заедно с кметовете в областта, представители на бизнеса и много други родопчани с пъстри политически виждания, обобщиха най-болезнените аспекти в живота на родопчани и възможностите за развитие, които крие регионът. Такава сериозна дискусия с поставяне на приоритетите за региона беше крайно необходима.

„Апелът ни и тогава и сега е тези цели, които всички заедно си поставихме, да бъдат съхранени, преследвани и реализирани в бъдеще!“, казва Камбарев.

Ето и основните от тях:

Рехабилитация на пътната мрежа;

Проектиране и строеж на високоскоростно трасе между Асеновград и Смолян;

Действащи ГКПП „Златоград-Термес“ и „Рудозем-Ксанти“;

Привличане на инвеститори и нови работни места;

Възможности за професионално развитие;

Минимализиране на корупционните практики.

В област Смолян хората най-добре знаят, че е време за промяна към по-достоен живот. Важно е да направите вашия избор на втори октомври, за да се реализира мащабната ни стратегия за връщане на младите в Родопите.

Гласувайте с №9 Да върнем децата на Родопите!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

На снимката: (от ляво надясно): Емил Келешев (четвърти в листата на ПП за Смолян), Венцислав Чавдаров (трети в листата), Кирил Петков, Явор Руженов (бивш зам. областен управител в Смолян и втори в листата), Асен Василев, Михал Камбарев (водач на листата в Смолян), Марина Христова (седма в листата), Михаил Тодоров (шести).

Платена публикация!

Вирни се горе