Михаил Тодоров, водач на листата на ПП-ДБ: Крайно време е Община Смолян да се възроди за нов живот!

Михаил Тодоров, водач на листата на ПП-ДБ: Крайно време е Община Смолян да се възроди за нов живот!

Животът в Смолян лека-полека си отива през последните години и това се доказва от националната статистика и драстичното намаление на населението в общината ни, както и от усещането във всеки гражданин, че в Смолян нищо не става и нищо не се случва. Хората губят усещането си, че живеят в областен град, а градът губи облика си на такъв. Кварталите са забравени и занемарени, а селата оставени на произвола на времето. Такава е обективната и тъжна картина, която облива в скръб сърцата на милеещите за родния край родопчани.

На Смолян и региона са нужни млади сили и смели идеи, за да се превърне родният ни край в проспериращо и привлекателно място за живот, стопанска дейност и инициатива, за творческа изява и културен подем. Всяко действие на местните власти и институции трябва да е посветено на тази основна задача да се върне живота в Смолян! Всяко усилие трябва да бъде насочено по посока създаване на благоприятни условия за отглеждане на деца; предоставяне на качествени обществени услуги; изграждане на достъпна, красива и уютна публична среда; отреждане на пространства за отдих и спорт,съставяне на богат и разнообразен културен календар.

Смолян има изключителен потенциал, който чака да бъде разкрит и да се покаже в пълния си блясък, а това може да стане с енергичната работа на един мотивиран и вдъхновен екип от млади хора и специалисти, които познават, както даденостите на града и общината, така и добрите практики и високите достижения на европейските градове. Смолян притежава и богата традиционна култура и самобитност, изключителни бисери от материални и духовни образци на българското Възраждане, както и солидни исторически основания да се нареди сред духовните центрове на България, дали своя дан към общата българска идея с борбите на българите в средните Родопи за църковна, културно-просветна и национална независимост. Всичко това задължава като ревностни пазители на завещаното от предните поколения ние като общество да опазим, развием и покажем пред света.

И тъкмо превръщането на Смолян в европейски град със самобитен български възрожденски дух е това, към което се стремим. Мечтаем града ни да е съчетание между автентичност и съвременност. Копнеем да видим Устово и Райково в тяхното заслужено великолепие на архитектурно-етнографските си дадености и традиции, а всяка част на Смолян да притежава качествата на модерен и иновативен европейски град. Да, това е възможно! Напълно достижимо е да имаме нормален град с изискана, качествена и красива градска среда. Да се радваме на богат и непрестанен културен календар е изпълнимо. Да създаваме привлекателен туристически продукт, който да довежда гости на общината ни, е постижимо. Да имаме достъп до съвременни съоръжения за спорт и приятни пространства за отдих е осъществимо. Не е трудно да има подкрепа и пълна свобода за стопанска инициатива. Напълно възможно е Смолян да бъде притегателен център за образование и иновации. Всичко това може да се случи, защото пред вярата и дръзновението на младите хора да постигнат целите си и да направят мечтите си реалност не може да противостои нищо! А младите хора искат своя живот в своя роден край. Младите искат животът да се върне в Смолян и той ще се върне, ако първо повярваме, че е възможно!

Нека го направим заедно! Да върнем живота в Смолян!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ПП-ДБ

Вирни се горе