Михаил Камбарев е водач на листата на "Продължаваме промяната" в Смолян

Михаил Камбарев е водач на листата на "Продължаваме промяната" в Смолян

Михаил Камбарев е съосновател и управител на IT компания, която работи в сферата на недвижимите имоти

Предприемачът Михаил Камбарев е водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Смолян . Той успешно управлява IT компания в областта на недвижимите имоти. Дете на учителско семейство, до 7-ми клас Михаил учи в град Рудозем, след което се мести в Смолян, за да продължи образованието си в езиковата гимназия „Иван Вазов“. По това време е доброволец в младежката организация на „Български Червен кръст“, участва и печели национален конкурс за креативна реклама и се състезава в отбора по шах на езиковата гимназия.

Образованието си Камбарев продължава във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийски университет, където завършва „Връзки с обществеността“. По това време се проявява влечението му към предприемачеството, което го подтиква към бизнес академии на територията на София. Печели стипендия, която му позволява да премине през интензивна бизнес програма в колежа Бабсън, Бостън – САЩ – титулуван като учебното заведение с най-добро образование за предприемачи за последните 28 години. След завръщането си в България, Михал се присъединява към „Асоциацията на българските лидери и предприемачи“, където за известно време заема позицията „член на борда на директорите.“ Кариерният му път го отвежда до белгийска компания, в която заема длъжността директор бизнес развитие. По това време активно работи с държавните структури отговарящи за насърчаване на чуждестранни инвестиции в Испания, Италия, Португалия, Франция, Белгия, Холандия, Дания, Финландия, Китай и много други.

Свободното си време Камбарев обича да прекарва с приятели, интересува от поведенческа психология, бизнес развитие, помага за насърчаването на млади предприемачи като гост лектор в университети и програми в България и чужбина и се старае да се възползва от всяка възможност, за да се прибере в родното си място. Според Камбарев един от основните проблеми на региона е обезлюдяването. „Добрата новина е, че последните години, особено заради пандемията се наблюдава тенденцията млади и образовани семейства да се завръщат по родните си места, споделя той.- Пред Смолян се открива страхотна възможност да надгради чрез инвестиции в образование, което да произведе кадри, имащи уменията да работят отдалечено за международни компании, докато се радват на спокойния живот в Родопите, коментира Камбарев.

Втори в листата е Васил Даскалов на 36 години. Трети е Явор Руженов на 30 години, четвърти е Венцислав Чавдаров на 37 години.

Вирни се горе