Международно признание за спектакълът „Дванайсета нощ… или как желаем?“ на РДТ -Смолян

Международно признание за спектакълът „Дванайсета нощ… или как желаем?“ на РДТ  -Смолян

Спектакълът „Дванайсета нощ… или как желаем?“ на Родопския драматичен театър е селектиран от Международния Шекспиров Фестивал в Ереван, Армения, който ще се проведе от 15-ти до 20-ти ноември 2021 г.

Престижният фестивал е част от мрежата „Европейски Шекспирови Фестивали“, а потвърждението за селекцията идва лично от председателя на фестивала – Каро Балян. Селектиращото жури е прегледало цялото портфолио на спектакъла – трейлър, снимки, режисьорска експликация и CV, както и цялостен запис – преди да вземе своето решение.

Това е второ международно признание за спектакъла на РДТ, след селекцията и от Международния фестивал в Битоля, Република Северна Македония, който беше отложен за догодина заради пандемията. Всички участващи актьори са част от трупата на Родопския драматичен театър – Атанас Найденов, Божана Мановска, Никола Орешков, Васил Читанов, Борис Хаджийски, Димитър Димитров, Димитър Мартинов, Рада Велинова и Гергана Либова. Сценичният вариант и режисурата са на Делян Илиев, а сценограф на проекта е проф. Светослав Кокалов. Костюмограф и асистент-сценограф е Анна Шопова, изпълнението на костюмите е на Славка Хворева, а музиката е написана и изпълнявана на живо в спектакъла от Мира Искърова. Тук можете да видите трейлъра на спектакъла:

https://www.youtube.com/watch?v=5idTrpmREq8 Ето и интервю с режисьора Делян Илиев веднага след поканата от Битоля:

https://fb.watch/88wTVtdhWh/ (кадри: Красимир Илиев; монтаж: Костадин Серезлиев; песента в трейлъра изпълнява Антон Серкеджиев)

Вирни се горе