Международният фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“ се завръща през октомври с 11-тото си издание!

Международният фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“ се завръща през октомври с 11-тото си издание!

От 3-ти до 7-ми октомври в град Смолян и още 20 по-малки градове и села в областта се провежда 11-тото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика – „Забранено за възрастни“. Фестивалът ще представи 14 професионални театрални спектакъла и един игрален филм от България за деца и младежи. Фестивалът ще се открие на 3-ти октомври, понеделник от 17.30 ч в Театъра в Смолян с българския игрален филм „Чичо Коледа“. Входът за всички желаещи да присъстват на откриването е свободен. Освен в областния град, представления за малки и големи през цялата седмица ще има в Баните, Борино, Върбина, Грохотно, Гьоврен, Елховец, Златоград, Късак, Мадан, Момчиловци, Неделино, Рудозем, Смилян, Средногорци, Старцево, Търън, Чепеларе, Чепинци.

Участници тази година са ДКТ Бургас,Театър „Трио“ (Бургас), Театър „Карлсон” (София), Театър „Арте Вива” (София), Театър Весел (В. Търново), Театър "Арт Ленд"/ Theatre 'Art Land' (София), Куклен Театър Хоп Сеньор (Атина, Гърция), Театър Анхелес де Трапо (Испания), Мануела Саркисян (Варна) и София Танева (София), Фондация „На дървото”(София), Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" (Смолян), Център за изкуства "За Родопите" (Бостина). Голяма част от спектаклите са носители или са били номинирани за националните и международните награди.

Фестивалът в град Смолян се организира от Фондация „За Родопите“ със съдействието на Национален фонд „Култура“, Община Смолян, Областна управа Смолян, Общини Чепеларе, Рудозем, Мадан, Девин, и много други партньори! Основен партньор в работата с училищата и детските градини от града и областта е Регионално управление на образованието - Смолян. Медиийни партньори на фестивала са БНР - Програма "Христо Ботев" и Списание „Кукларт“.

festival

Вирни се горе