Международния ден за безопасен Интернет

Международния ден за безопасен Интернет

По случай Международния ден за безопасен Интернет на 5 февруари 2013 г. в сградата на Народното събрание ще се проведе първия по рода си ТийНЕТ парламент с 10 младежи делегати от цялата страна, които ще обсъдят правата и задълженията на своето поколение и ще приемат Харта на онлайн правата на младите хора.

На техни въпроси ще отговарят Милена Дамянова – заместник-министър на МОНМ, Калин Каменов – председател на ДАЗД, Явор Колев – началник отдел “Трансгранична престъпност” в ГДБОП , Симона Чаръкчиева – ПР на Виваком, Габриела Чех – началник на политики за Централна и Източна Европа на Фейсбук, Ханс Мартенс – завеждащ оценки на въздействието в Европейската мрежа от центрове за безопасен Интернет Insafe.

Събитието ще се предава на живо, за да имат възможност младите хора от цяла България да се свържат с операторите на Българската линия за онлайн безопасност към Центъра за безопасен Интернет, за да зададат въпросите съм към делегатите в залата.

Ще ги подкрепят ученици от няколко софийски училища и младежи със специални потребности от Русе и Варна.

Младежкият парламент се организира от Националния център за безопасен Интернет, координиран от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация Родители и с подкрепата на Програма „Безопасен Интернет“ на Европейската комисия. Инициативата цели да насърчи гражданското участие и отговорното поведение на младите хора в Интернет.

Вирни се горе