Международна Конференция по Здравен и Медицински туризъм се провежда в курорта Златни пясъци

Международна Конференция по Здравен и Медицински туризъм се провежда в курорта Златни пясъци

Златни пясъци е домакин на двудневна "Международна Конференция по Здравен и Медицински Туризъм”

Конференцията се организира от Сдружение ,,Югоизточно-европейски медицински форум“, в сътрудничество със Сдружение ,,Клъстер на Здравните Региони“, Сдружение ,,Медицински Клъстер“, със съдействието на Български червен кръст и лично под патронажа на Министъра на Здравеопазването на Република България- г-н Кирил Ананиев. Организационният комитет е в състав доц. Андрей Кехайов- президент на ЮЕМФ и СКЗР, акад. Христо Григоров- председател на БЧК и МК, проф. Красимир Гигов- Главен секретар на МЗ на Република България, проф. Красимир Иванов- ректор на МУ Варна и г-н Румен Сербезов.

Форумът събира експерти в областта на здравеопазването, медицинския и спа туризъм от 15 страни, от които Гърция, Сърбия, Турция, Германия, България, Русия. Официални гости на събитието са д-р Драган Богданич- Министър на Здравеопазването и Социалното Благополучие на Република Сръбска, Председателят на БЛС- д-р Иван Маджаров, Председателят на Латвийската медицинска асоциация- Д-р Петерис Апинис, Председателят на Словенската медицинска асоциация- проф. Павел Поредош, Председателят на Грузинската медицинска асоциация- проф. Гиа Лобзанидзе, Председателят на Казахстанската медицинска асоциация- д-р Айжан Садикова и Председателят на Асоциацията на докторите на Република Сръбска, Босня и Херцеговина- проф. Синиша Милкович, представители на Министерство на Туризма и на Министерство на Здравеопазването, Община Варна и Медицински университет- Варна.

Участниците ще обсъждат и обменят опит по теми, свързани с текущите тенденции , добрите и устойчиви практики в областта на медицинския и здравен туризъм. Паралелно с конференцията ще се проведе и заседание на Борда на ЮЕМФ.

Вирни се горе