Местната власт в област Смолян подкрепя националната кампания „Пилон Рожен“

Местната власт в област Смолян подкрепя националната кампания „Пилон Рожен“

От юли 2023 на Роженските поляни българският национален флаг ще се вее на 111 метра височина

Местната власт в област Смолян, ръководството на ОД на МВР и регионалните директори на агенции подкрепят националната кампания под патронажа на президента Румен Радев „Пилон Рожен“.

Това стана ясно на среща между техни представители и управителя на фондация „Наследство в бъдещето“ Симеон Караколев, проведена в Смолян на 8-ми декември.

Фондацията възражда и опазва българските традиции, бит, обичаи, култура. И има инициативата да издигне най-високото национално знаме в Европейския съюз под мотото „България заслужава!“.

От средата на месец юли 2023 г. на Роженските поляни българският национален флаг ще се вее на 111 метра височина на внушителен пилон и на рекордна световна надморска височина от 1430 м. за паметник със знаме.

В основата на „Пилон Рожен“ в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, ще бъдат вградени посланията на съвременниците ни към бъдещите поколения.

„Проведох важна среща с местната власт в област Смолян, ръководството на ОД на МВР Смолян и регионални директори на агенции. Благодаря на Стефан Сабрутев, областен управител на Смолян, за поканата и организирането на тази среща. Представих на кметовете на общини в Смолянска област проекта за „Пилон РОЖЕН“. Радостен съм, че получихме пълна подкрепа за издигането на българския флаг на рекордната 111 метра височина, като част от паметник, който обединява всички българи у нас и по света", сподели Симеон Караколев след срещата в област Смолян.

"Признателен съм на Областния управител на Смолян, който вече е разпратил до всички останали областни управители в страната писма за подкрепа, партньорство и послания, които ще вградим в паметника, за да оставим заедно едно важно културно наследство за бъдещето на България! Щастлив съм, че българският национален флаг е онзи безспорен символ на обединение, който ни събира, а не ни разделя. Усилията на всички българи, на местната и на държавната власти са важни, за да издигнем най-високото българско знаме, част от Паметник на обединението, след няколко месеца. Сигурен съм, че с обединени усилия ще постигнем всичко, защото БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА!!! България има нужда от всички нас!", каза Караколев.

Паметникът на Обединението на връх Рожен ще доведе до икономически ползи за региона. Туризмът, който е в силата си през зимния период, ще привлече посетители целогодишно.

Вирни се горе