Местна конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще" ще се състои днес в Областната администрация в Смолян

Местна конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще" ще се състои днес в Областната администрация в Смолян

Конференция по проекта „Европа в България: Общо бъдеще“, изпълняван от БТА с подкрепата на Европейската комисия, ще се състои днес от 10:30 часа в Областната администрация в Смолян. Събитието е част от организираните местни конференции по проекта във всички областни градове в страната. Дискусията ще се излъчва на живо и в интернет.

Основната цел на проекта е да предоставя информация на широката общественост за политиката на сближаване, за ролята на различните заинтересовани страни при изпълнението на политическите приоритети на Европейския съюз (ЕС), за резултатите на местно ниво и възможностите през програмен период 2021-2027 г.

На конференцията днес ще се представят стратегически за развитието на област Смолян проекти, опит на общините от програмен период 2014-2020, планове, перспективи и новости за периода 2021 – 27 г. В дискусията ще участват заместник областният управител Христо Станчев, инж. Момчил Караиванов, координатор на Регионален академичен център – Смолян, Момчил Николов, секретар на Община Смолян, Ефтима Петкова, директор на дирекция в Община Смолян, Величка Костадинова, експерт управление и наблюдение на проекти при МРРБ, Цветанка Генчева, управител на Областния информационен център, Златка Николова, изпълнителен директор на Асоциацията на родопски общини, Мирослав Янчев, кмет на Златоград и др. На форума ще се дискутират основните приоритети за развитие на Смолян и възможностите за финансиране на инициативи и проекти през програмен период 2021-27 г.

Началото на поредицата от конференции по проекта беше дадено в София на 1 декември 2022 г., в зала "МаксиМ" в БТА. Първата регионална конференция се състоя на 10 януари т. г. в Бургас. Последваха местни конференции в Сливен, Ямбол, Казанлък и Стара Загора. На 1 февруари бе организирана и Регионална конференция във Варна, като в рамките на същия месец се проведоха и местни конференции в Добрич, Шумен и Търговище. Последваха конференции в Северозападния район за планиране - Видин, Враца, Монтана, Плевен и Ловеч. През април БТА организира форуми в Северния централен регион, които започнаха от Русе и продължиха в Силистра, Разград, Велико Търново и Габрово. През последния месец конференции се проведоха в Благоевград, Кюстендил, Перник и Самоков. След Смолян, дискусии ще се състоят в Пазарджик, Кърджали и Хасково. Закриващата конференция е планирана за 12 септември в София.

Местна конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще" ще се състои днес в Областната администрация в Смолян и да насърчи открит диалог по темата. Домакин и организатор на поредицата от събития е БТА

Интересна и полезна информация за сближаване на ЕС може да намерите в специалната страница на БТА "Европа в България: Общо бъдеще".

Вирни се горе