ПОЗДРАВЛЕНИЕ

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

3-ти март е денят на нашата Свобода след пет века османско владичество. Този ден за нас е ден на преклонение пред героите на освободителната война, пред българските опълченци, пред всички велики личности, възрожденски просветители и революционери, пред борците за българска църква и училища, пред хилядите знайни и незнайни българи, отдали живота си, за да я има България! С чувство на национална гордост си припомняме техните дела, оставили в героичните страници на българската история своя диря и са пример за всички българи.

Отново се прекланяме пред саможертвата, героизма и себеотрицанието на загиналите по бойните полета на войната руснаци и румънци, финландци, украинци и беларуси, поляци и литовци, сърби и черногорци. За тях България бе последния дом и затова ги почитаме като свои герои.

В тези съдбовни за Отечеството ни дни сред имената на българските опълченци, участвали в битките на Руско-турската война от 1877–1878 година, са и родопчаните: Вълчо Гайдаров от Момчиловци, Киряк Иван Кехайов от Соколовци, Стою Бобутанов, Иван Георгиев – Комитата и Никола Данков от Райково. Българското Освобождение не беше дочакано, то беше извоювано, изстрадано и превърнато в общонационално дело.

В името на България нека да бъдем единни и сплотени, каквито са били българите в зората на възродената българска държава.

3-ти март за всички българи е ден на преклонение и вдъхновение!

ПОКЛОН ПРЕД ПАДНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА РОДИНАТА!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Николай Мелемов

Кмет на Община Смолян

Вирни се горе